Elektrische fiets: de 5 beste modellen met dikke banden

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 28 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Je ziet hem steeds vaker: de elektrische fiets met dikke banden. De dikke banden zijn niet alleen leuk voor het oog; ze zijn ook functioneel. Zo kun je met een e-bike met dikke banden namelijk makkelijk over onverharde wegen en paden fietsen.

Er zijn veel verschillende elektrische fietsen met dikke banden. Sommige zijn elektrische mountainbikes (e-MBT) die speciaal bedoeld zijn voor een avontuurlijke rit in de heuvels en bergen. Anderen zijn geschikter voor op het strand of misschien zelfs op de weg. Hieronder zetten we vijf opvallende exemplaren voor je uiteen.

Christini Fat E-5 e-bike

De elektrische mountainbike van Christini is perfect om mee over het strand of door de sneeuw te crossen. De e-bike heeft 4.8-inch dikke banden, dat is belachelijk dik, waardoor je met gemak door sneeuw of zand fietst zonder dat je weerstand voelt. De e-bike wordt aangevoerd door een flinke 1000 Watt (!) Bafang motor en heeft een 52V Panasonic accu. Als deze dikke e-bike je niet van A naar B brengt dan moet je echt even bij jezelf afvragen wat je fout doet.

elektrische fiets e-bike Christini
E-bike elektrische mountainbike Fat E-5 Christini (Afbeelding: Christini Technologies)

Sondors X elektrische fiets met dikke banden

Sondors is een nog merk dat in 2015 werd gelanceerd via een crowdfunding campagne. Inmiddels zijn er al een aantal verschillende e-bikes van het merk verschenen, allemaal met dikke banden. De ‘Cruiser’ is er daar en van. Dit is een elektrische fiets met dikke banden die juist niet bedoeld is voor in de bergen of heuvels, maar voor je dagelijkse ritjes. De e-bike heeft een 750 Watt middenmotor, een 48V 21 Ah accu en een actieradius van ongeveer 64 tot 95 kilometer.

solders cruiser e-bike
Cruiser (Afbeelding: Cruiser)

Bigfoot VLT 2 van Norco

Wie naar e-bikes met dikke banden zoekt, heeft de fietsenfabrikant Norco vast wel eens voorbij zien komen. Norco brengt onder andere elektrische mountainbikes met dikke banden op de markt die er heel strak uitzien. Neem bijvoorbeeld de Bigfoot VLT 2. Deze e-bike is voorzien van de krachtige Shimano STEPS E7000 drive motor en heeft een 500 Wh accu die perfect in het frame is verwerkt. Daarnaast heeft de fiets flinke banden van 4.6-inch.

Norco elektirsche fiets
Norco’s e-bike met dikke banden (Afbeelding: Norco)

Rad Power Bikes RadRover 5 elektrische fiets

Een ander merk dat bekend staat om zijn grove en toffe e-bikes is Rad Power Bikes. Deze Amerikaanse fabrikant heeft een aantal opvallende fietsen in de collectie. De RadRover 5 is daar een goed voorbeeld van. Deze elektrische fiets met dikke banden heeft een 750 Watt middenmotor, een 48V, 14 Ah accu en een actieradius van maximaal 72 kilometer. En de banden? Die zijn vet. Om precies te zijn 4-inch breed.

RadRover 5 elektische fiets
RadRover 5 (Afbeelding: Rad Power Bikes)

RadMini 4 elektrische vouwfiets

Rad Power Bikes ontwikkelt meer dan elektrische mountainbikes met vette banden. De fabrikant heeft namelijk ook deze elektrische vouwfiets met vette banden op de markt gebracht. Deze RadMini 4 is handig om mee te nemen op een avontuurlijke vakantie. Deze e-bike met 750 Watt middenmotor heeft goede vering en dikke banden waardoor je hem tijdens al je avontuurlijke tripjes kunt gebruiken. Een nadeel van deze vouwfiets is het gewicht: hij weegt 30 kilo. Voor een vouwfiets is dat niet bepaald licht, maar gezien de specificaties van deze e-bike en zijn dikke banden kun je niet anders verwachten.

RadMini elektrische fiets
RadMini4 (Afbeelding: Rad Bikes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen