Mark Hofman
Mark Hofman Games 22 aug 2020
Leestijd: 6 minuten

Nintendo Switch: 8 handige Tips & Tricks die jij waarschijnlijk nog niet kende

De Nintendo Switch is een fantastisch apparaat, maar op het eerste oog lekker simpel. Je zet hem aan, gooit er een game in, koopt wat in de eShop misschien en spelen maar. Alleen valt er nog veel meer uit het apparaat te halen. De Nintendo Switch kan meer dan je denkt.

Om je te helpen bij het ontdekken van die dingen, zetten we acht handige tips en tricks voor je op een rij. We denken dat de kans klein is dat je ze allemaal al kende. Al is dat altijd mogelijk natuurlijk.

Nintendo Switch: 10 handige tips en tricks!

We weten dus niet of deze tips en tricks nieuw voor je zijn. Wel kunnen we met 100% zekerheid zeggen dat je hiermee het meeste uit je Nintendo Switch kan halen!

Let’s go!

#1 Joy-Cons kwijt? Zo vind je ze!

We hebben het zelf nog nooit meegemaakt, maar het kan een keer voorkomen dat jij je Joy-Cons kwijt bent. Dat je simpelweg even vergeten bent waar je die felgekleurde rakkers nu precies gelegd hebt. Gelukkig is er een makkelijk functie op de Nintendo Switch om ze te vinden.

Ga op de Nintendo Switch naar Controllers en kies vervolgens voor Controllers zoeken. De Joy-Cons gaan trillen en stoppen pas op het moment dat jij ze gevonden hebt. Super handig!

#2 USB-magie: opladen, toetsenborden en meer

De Nintendo Switch is meer dan alleen een handheld. Het apparaat is bijvoorbeeld ook te gebruiken als extra accu voor je andere apparaten. Dit is bijvoorbeeld mogelijk wanneer je de switch in de houder hebt staan, of simpelweg via de USB-C port met een ander apparaat verbindt. Hang bijvoorbeeld je MacBook Pro aan een Switch en je MacBook Pro laadt op.

Via die USB-weg is er overigens nog meer te doen. Zo kan jij als speler een USB-Keyboard aan je Nintendo Switch hangen. Vooral handig als je bepaalde dingen moet intypen, is het op deze manier een heel stuk sneller!

Joycons Nintendo Switch
De Nintendo Switch (Afbeelding: Nintendo)

#3 Verwijder geen games op je Nintendo Switch

De Nintendo Switch is een fantastisch apparaat, maar er zijn bepaalde dingen die niet heel logisch werken. Zo is er bijvoorbeeld nergens een overzicht te vinden met games die jij gekocht hebt. Wanneer je een game dus van je Nintendo Switch verwijderd, moet je deze opzoeken in de Nintendo eShop voor je er weer mee aan de slag kunt gaan. Wat dat betreft is het een stuk makkelijker om games niet te verwijderen.

De tip is dan ook om een spel, wanneer je extra ruimte nodig hebt op je Nintendo Switch, te archiveren. Op deze manier wordt de data verwijderd van het apparaat, maar blijft de game nog wel in je bibliotheek staan. Op die manier creëer je als het ware een soort snelkoppeling voor de volgende keer dat je de game weer wilt spelen.

Ga simpelweg naar de Systeeminstellingen en kies voor Geheugenbeheer. Vervolgens selecteer je de optie Snel archiveren. 

#4 Verschillende profielen op je Nintendo Switch

Als we het toch over rare Nintendo zaken hebben, dan is het aantal save files per account ook wel te benoemen. Het is bij een flink aantal games, zoals Pokémon Sword & Shield en Zelda: Breath of the Wild, mogelijk om slechts één save file per account te gebruiken. Super irritant als je met bepaalde games een tweede run wilt doen. Er is een oplossing voor dit probleem, maar het is verre van ideaal.

Het is mogelijk om meerdere accounts te maken. Niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor anderen. Het mag duidelijk zijn dat je per account dat je hebt, dus voor sommige games één save file hebt. Door meerdere accounts te maken, krijg je dus ook meerdere save files en zo speel je een game opnieuw zonder je huidige voortgang te verliezen.

Wanneer je een games selecteert om te spelen, krijg je het balkje Gebruiker kiezen in beeld te zien. Achter de bestaande accounts is een plusje te vinden. Druk deze in en maak via het volgende venster een nieuw account aan.

#5 Gebruik Nintendo Punten voor korting!

De prijs die je bij games in de eShop ziet staan, hoeft niet de prijs te zijn die je ook echt moet betalen. Dat heeft alles te maken met je Nintendo Punten die je kunt verzamelen op je Nintendo Switch. Een belangrijke tip, want je kan er dus geld mee besparen. Daarbij moet je er snel bij zijn, want punten voor bepaalde games kunnen verlopen.

Wanneer jij een game koopt via de Nintendo eShop, dan zullen de punten automatisch bijgeschreven worden. Koop jij een game fysiek, dan moet je er nog wel wat voor doen. Stop de cartridge in je Nintendo Switch, selecteer hem in het startmenu en druk op het plusje. Kies onderaan voor de optie My Nintendo-puntenprogramma. Vervolgens selecteer je Punten ontvangen (alleen gamecardversie). Wanneer je daarop klikt, en je nog op tijd bent, worden de punten aan je account toegevoegd.

Dat is handig, want bij iedere 100 Nintendo Punten krijg jij €1 korting. Wanneer je Animal Crossing: New Horizons bijvoorbeeld in de eShop koopt, krijg jij van Nintendo 300 punten ofwel €3 korting op je volgende aankoop. Het is een kwestie van alle klein beetjes helpen!

#6 Verander systeemgeluiden op je Nintendo Switch

Wie het heerlijk vindt om de kleine elementen van apparaten aan te passen, kan met deze tip volledig zijn ei kwijt. De functionaliteit is verborgen, maar als je hem eenmaal vindt heb jij waarschijnlijk plezier voor tien. Het is namelijk mogelijk om de systeemgeluiden van je Nintendo Switch aan te passen. Of althans, om gebruik te maken van andere geluiden.

Wanneer jij je Nintendo Switch oppakt en hem uit slaapstand haalt, dan druk je waarschijnlijk op A. Maar probeer eens drie andere knoppen in te drukken. Dan klinkt het hele geintje opeens heel anders.

Nintendo Switch Lite uitgelicht
Onze Mark is er blij mee (Afbeelding: Want)

#7 Je Nintendo Switch als afstandsbediening

Het is mogelijk om met je Nintendo Switch je televisie in te schakelen. De functionaliteit is standaard ingesteld, maar je kan altijd controleren of dat ook daadwerkelijk het geval is. Ga naar Systeeminstellingen -> TV-weergave -> Televisie en systeem tegelijk in-/uitschakelen. De functionaliteit staat aan, wanneer dat achter die laatste optie te zien is. Uiteraard werkt dit alleen wanneer jij je Nintendo Switch ontwaakt wanneer hij in de dock staat.

#8 Gebruik Joy-Cons op je computer

De controllers van de Nintendo Switch, de Joy-Cons, zijn voor meer dingen te gebruiken dan de Switch. Gezien het feit dat ze volledig gekoppeld worden door middel van Bluetooth, is het mogelijk om ze ook op je computer te gebruiken. Ga naar de instellingen van je computer, zet Bluetooth aan en druk vervolgens op de zwarte knopjes op de Joy-Cons om ze te koppelen. Spelen maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!