Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 21 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Elektrische fiets: de 6 beste opvouwbare modellen in 2020

De elektrische fiets bestaat in allerlei soorten en maten. Een daarvan is de elektrische vouwfiets. Deze soort is misschien wel de meest handige commuter fiets voor wie met het OV reist en ook een stuk moet fietsen. Daarnaast is een elektrische vouwfiets ook ideaal om mee te nemen op vakantie; hij past namelijk zelfs prima in een kleine auto.

Doordat de markt rondom e-bikes in de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt heb je tegenwoordig keuze uit verschillende elektrische vouwfietsen van verschillende merken. De een nog vernuftiger dan de ander. Hieronder vind je 6 goede opties in 2020.

Populaire keuze: GX/GXi van Gocycle

Gocycle is een populair merk als het op opvouwbare elektrische fietsen aankomt. De fabrikant heeft drie verschillende e-bikes in de collectie die allemaal zijn gebouwd van hoogwaardige materialen en zijn voorzien van goede onderdelen. De GX en GXi van Gocycle is geliefd omdat hij super snel op te vouwen is. Hij vouwt in slechts tien seconden van een strakke e-bike tot een compact pakketje waar je zo de trein of tram mee in stapt. In het stuur van deze e-bike is een slim display verwerkt die onder andere de status van de accu weergeeft, de snelheid, informatie over de versnellingen en de trapondersteuning.

GoCycle Elektrische fiets
Gocycle GX (Afbeelding: Gocycle)

Design elektrische vouwfiets: Gocycle G3C

Gocycle heeft ook een elektrische vouwfiets ontwikkeld waarvan het design direct opvalt. Deze stijlvolle elektrische fiets heeft vrijwel dezelfde functies en specificaties als het bovenstaande exemplaar, alleen ziet hij er (nog) strakker uit. De G3C weegt slechts 15,5 kilo waardoor je hem makkelijk optilt en opbergt. Dankzij de bijbehorende gratis GocycleConnect app kun je de instellingen van de fiets volledig personaliseren zodat jij er zo soepel mogelijk van A naar B mee gaat.

elektrische fiets ebike gocycle
Elektrische fiets van GoCycle – G3C (Afbeelding: Kickstarter)

Klein maar fijn: Brompton Electric elektrische fiets

De Londense fietsenfabrikant Brompton maakt sinds 1975 vouwfietsen. Anno 2020 worden die nog altijd in Londen gefabriceerd. Tegenwoordig is de collectie echter uitgebreid met een fijne elektrische vouwfiets: de Brompton Electric. Deze elektrische fiets is een topper als het op het formaat en gewicht aankomt.

De e-bike weegt slechts 13,7 kilo en is super klein op te vouwen. Je klikt de accu zo van de e-bike af waarna je de vouwfiets snel opvouwt. De externe accu zit in een klein rugzakje op het stuur bevestigd. Die haal je er dus zo af en hang je zo over je schouder terwijl je met het OV reist. Deze elektrische vouwfiets laat zich zo klein opvouwen dat je hem prima onder je bureau of ergens thuis kunt opbergen.

Brompton elektrische vouwfiets
Brompton Electric (Afbeelding: Brompton)

Venilu Urbana vouwfiets

Op zoek naar een vouwfiets met iets meer body dan het bovenstaande exemplaar? Dan past deze vouwfiets van Venilu misschien beter bij je. Deze Franse e-bike lijkt eigenlijk op een gewone vouwfiets. Dat komt doordat de accu slim is weggewerkt onder het zadel. Ondanks het iets dikkere frame weegt deze e-bike niet meer dan het hierboven genoemde exemplaar. Met zijn 13,6 kilo weegt hij zelfs 100 gram minder! Dankzij de bredere banden met grof profiel rijdt deze elektrische vouwfiets ook nog fijn op onverharde paadjes, zoals bijvoorbeeld op de camping.

Venilu vouwfiets
Elektrische vouwfiets van Venilu (Afbeelding: Venilu)

RadMini 4 elektrische fiets

Elektrische vouwfietsen zijn niet alleen bedoeld voor in de stad en voor commuters. Het is bijvoorbeeld ook handig om een kleine vouwbare fiets mee te nemen op vakantie. Maar wat nou als je op vakantie wilt mountainbiken of door de duinen wilt racen? Dan is een elektrische fiets als de RadMini 4 van Rad Bikes de uitkomst. Deze e-bike met 750 Watt middenmotor heeft goede vering en dikke banden waardoor je hem tijdens al je avontuurlijke tripjes kunt gebruiken. Een nadeel van deze vouwfiets is dat hij niet bepaald lichtgewicht is met een gewicht van 30 kilo.

RadMini elektrische fiets
RadMini4 (Afbeelding: Rad Bikes)

EMQ elektrische vouwfiets

Tot slot nog de EMQ elektrische vouwfiets, welke we ook daadwerkelijk zelf hebben kunnen testen. De review daarvan lees je hier. Hij is zo’n 13 kilo. Niet iets om honderden meters mee te slepen, maar geen enkel probleem wanneer je hem in of uit de trein hoeft te tillen. Maar ook wanneer je in de stad in een bovenwoning woont, gaat deze EMQ elektrische vouwfiets makkelijk mee naar boven. Verder fietst hij uitstekend. Zeker in de hoogste stand vlieg je door de straten. Ideaal wanneer het buiten flink waait of wanneer je bij het stoplicht weg wilt vliegen en niet heel lang achter andere mensen aan wilt rijden.

EMQ elektrische vouwfiets
Makkelijk op te tillen (Afbeelding: EMQ)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!