Elektrische fiets: 5 van de populairste (en beste) merken van 2021

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 1 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Hoeveel verschillende merken elektrische fietsen er vandaag de dag op de markt zijn? Te veel om op te noemen. Dat maakt de keuze voor een goede e-bike niet makkelijker. Daarom helpen we je een handje en zetten we de populairste en beste merken in Nederland voor je op een rij.

Om de selectie nog wat gerichter te maken blijven we deze keer bij alleen Nederlandse merken. Nederland is een fietsland bij uitstek en het mag je daarom niet verbazen dat een aantal goede en ijzersterke merken van eigen bodem komen.

Oud en goud: Gazelle

Denk je aan Nederlandse fietsen, dan denk je (waarschijnlijk) aan Gazelle. De geschiedenis van deze fietsenfabrikant gaat ver terug in de tijd (lees: lang voordat je opa en oma geboren waren). Ze hebben dus genoeg tijd gehad om de beste fietsen, en tegenwoordig ook elektrische fietsen, te maken. En dat doen ze.

Ook in 2021 bracht Gazelle weer een aantal e-bikes uit die razend snel en populair zijn. Uitblinkers zijn de e-bikes in de ‘Chamonix’-lijn. Deze betaalbare elektrische fietsen zien er gestroomlijnd uit: de meeste kabels zijn goed weggewerkt in het frame, net als de accu. Met name de Chamonix T10 HMS 2021 is een topper voor dagelijkse ritjes naar de supermarkt, maar ook zeker als commuter-, en trekking fiets.

Chamonix T10 HMS 2021 elektrische fiets Gazelle
Chamonix T10 HMS 2021 (Afbeelding: Gazelle)

Sportieve elektrische fiets van Giant

Waar Gazelle een ietwat degelijk imago heeft, staat Giant bekend om zijn sportieve fietsen. Oké, Giant komt oorspronkelijk niet uit Nederland, maar heeft wel fabrieken in Nederland. Dat telt.

Ook in 2021 bracht Giant een aantal sterke nieuwe e-bikes op de markt. Zo heeft het voor de beginnende en wat meer geoefende mountainbikers de Stance E+ in de collectie: een e-MTB met volledige suspensie, de SyncDrive motor en 625Wh accu.

Giant Stance E+ elektrische fiets
Giant Stance E+ 2021 (Afbeelding: Giant)

Nog een bekende speler: VanMoof

Hoe vaak hebben we al over de e-bikes van VanMoof geschreven? Heel vaak. Maar nog niet vaak genoeg. Dat komt doordat dit Nederlandse fietsmerk zijn elektrische fietsen blijft verbeteren en ons daardoor blijft verrassen.

Wat elektrische fietsen van VanMoof zo populair maakt is het strakke ontwerp, de high-tech functies en de scherpe prijs. Lees hier onze uitgebreide review over een van VanMoofs meest recente modellen uit 2020; S3.

VanMoof S3 elektrische fiets
Gewoon een mooie fiets (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Beste elektrische fiets: Koga dingt ook mee in de race

Net als Giant staat de fietsfabrikant Koga bekend om zijn sportieve (elektrische) fietsen. Koga werd kort na de start van het bedrijf sponsor van wielerploeg ‘IJsboerke’. Vandaag de dag ontwerpt Koga zowel elektrische fietsen voor op de weg, als comfortabele en stijlvolle e-bikes voor in de stad. Op fietsvakantie met je elektrische fiets? Dan heeft Koga ook de perfecte modellen voor je in de collectie.

De nieuwste 2021 modellen hebben onderhoudsvriendelijke riemaandrijving, Bosch middenmotor en Bosch Kiox display, een accu met grote capaciteit of zelfs de mogelijkheid voor een dubbele accu.

elektrische fiets KOGA PACE B10 e-bike
KOGA PACE B10 (Afbeelding: Koga)

Elektrische bakfiets van Babboe en Urban Arrow

De elektrische bakfiets is een populaire optie als vrachtfiets. Of je er nou je boodschappen in vervoert, of nog kostbaardere lading zoals een kindje, het is een handige e-bike. Een elektrische bakfiets is immers veel handiger in een drukke stad dan een auto. En natuurlijk ook groener en beter voor je eigen fitheid. Ook de elektrische bakfiets wordt tegenwoordig door veel verschillende fabrikanten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan Gazelle, Cube en Riese & Müller.

Twee populaire fabrikanten van de elektrische bakfiets zijn Babboe en Urban Arrow. Babboe’s e-bikes zijn makkelijk herkenbaar aan de bak gemaakt van houten panelen. Een lekkere bijkomer: de relatief lage prijs. De elektrische bakfietsen van Urban Arrow hebben een aluminium frame wat ze opvallen licht maakt, en zijn daarnaast erg stijlvol.

urban arrow family elektrische bakfiets
Urban Arrow Family – Performance Line 2021 (Afbeelding: Urban Arrow)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen