Elektrische fiets: met deze app navigeer je veilig en makkelijk!

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 4 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Of je nou een lange tocht of een kort ritje op je elektrische fiets maakt; soms kun je wel wat hulp van een navigatie-app gebruiken. Veel navigatie-apps zijn voornamelijk bedoeld voor auto’s waardoor ze niet altijd de juiste fietspaden weten te vinden. De app ScootRoute erkent dit probleem en heeft er een aantal handige oplossingen voor bedacht.

De navigatie-app ScootRoute is in het bijzonder handig voor fietsers en mensen op een elektrische scooter. Kan ScootRoute concurreren met Google- en Apple Maps?

ScootRoute navigatie-app voor e-bikes en e-scooters

Als je een route gaat fietsen die je nog niet eerder hebt afgelegd dan is een goede navigatie-app je beste vriend. Soms ben je hierdoor alleen meer bezig met navigeren dan met het genieten van je omgeving. Dat is jammer, zo vinden de mensen achter ScootRoute. Daarom hebben ze een navigatie-app ontwikkeld, speciaal voor mensen op een elektrische fiets of elektrische scooter.

Deze app laat jou alleen de veiligste routes zien waardoor je niet bang hoeft te zijn dat hij je plotseling de autoweg op stuurt. Jij bepaalt echter zelf grotendeels in de app op welk type wegen je wel en niet wilt rijden met je elektrische fiets of elektrische scooter. ScootRoute laat jou instellen wat je maximale snelheid is, welke hellingsgraad je benen en longen maximaal aankunnen, en in hoeverre je op drukke en grote wegen wilt rijden.

elektrische fiets e-bike op straat
Elektrische fiets en normale fiets op straat (Afbeelding: ANP/EPA/Christope Petit Tesson)

Mis geen afslag op je snelle elektrische fiets dankzij deze functie

Naast alle mogelijkheden voor het personaliseren van de app heeft ScootRoute nog een handige functie: spraaknavigatie. Dit is geen volledig nieuwe functie die niet op andere navigatie-apps aanwezig zijn, maar deze functie is wel onmisbaar op de fiets. Dankzij de spraaknavigatie kun jij namelijk je ogen op de weg houden. Dat is veiliger voor jou en voor andere verkeersdeelnemers.

Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat je met je elektrische fiets een afslag voorbij racet die je niet op je smartphone had gespot. De spraaknavigatie zal er voor zorgen dat jij de juiste afslag niet mist. Benieuwd naar de app? Check hem hier in de App Store en in Google Play.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen