Elektrische fiets kwijt? Apple en VanMoof hebben de oplossing

Je elektrische fiets is waarschijnlijk één van je waardevolste bezittingen. Dan wil je natuurlijk niet dat je hem kwijtraakt of dat hij gestolen wordt. VanMoof heeft nu de oplossing voor gebruikers van een Apple-apparaat.

Via een persbericht liet VanMoof weten dat de nieuwe elektrische fietsen uit de X3- en S3-serie die vanaf vandaag besteld worden, gaan werken met de Find My-app op de Apple-apparaten. Daarmee zou het het eerste e-mobility merk zijn die zo werkt.

Vind je VanMoof elektrische fiets met je Apple-apparaat

Het is nu mogelijk om je VanMoof elektrische fiets toe te voegen aan het objecten-menu in de Find My-app. Wanneer je dat gedaan hebt, is het vervolgens mogelijk om de fiets makkelijk te lokaliseren. Dat kan dan vanaf je iPhone, iPad of Mac, waardoor je op vele verschillende apparaten kan zien waar de fiets zich bevindt. Hiermee wordt de e-bike hopelijk een iets minder gewild object bij dieven, aangezien je hem nu altijd kunt volgen en op die manier hem redelijk makkelijk kan opsporen. Job Stehmann, Chief Product Design & Technology Officer bij VanMoof had het volgende over dit te zeggen:

‘We doen er alles aan om onze riders de allerbeste end-to-end ervaring te bieden en we zijn erg trots dat we onze Find My-enabled fietsen nu kunnen presenteren. We zijn een van de eerste merken die deelnemen aan het Find My-netwerk accessoireprogramma, een mooie prestatie die mogelijk is gemaakt door onze getalenteerde in-house ontwikkelaars. Het was een spannende kans die nieuwe mogelijkheden en gebruiksgemak oplevert voor onze riders over de hele wereld’

Zo voeg je de fiets toe aan je app (Afbeelding: VanMoof)

Mocht je bang zijn dat deze toevoeging je privacy aantast, dan hoef je je volgens VanMoof geen zorgen te maken. Het Apple Find My-netwerk is anoniem en maakt gebruik van geavanceerde encryptie. Dit betekent dat niemand anders – zelfs Apple of VanMoof niet – de locatie van je elektrische fiets kan zien. Om de Find My-app te gebruiken om je e-bike te lokaliseren heb je de nieuwste VanMoof S3 of X3, een iPhone met iOS 14.3 of hoger, iPad met iPadOS 14.3 of hoger, of een Mac met Big Sur macOS 11.1 of hoger nodig.

De fiets met de app (Afbeelding: VanMoof)

De S3 en X3

Het huidige model van de VanMoof S3 en X3 elektrische fiets werd vorig jaar in de lente uitgebracht, op het moment dat we met zijn allen in de eerste lockdown zaten. De review van de fiets vind je hier. Wil je meer weten over deze e-bikes? Bezoek dan hier de website van het bedrijf.

[REVIEW] VanMoof S3 en X3: feest op een elektrische fiets

Reageer op artikel:
Elektrische fiets kwijt? Apple en VanMoof hebben de oplossing
Sluiten