Elektrische Fiets: dit zijn goede opties onder de €2000

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 27 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Wie op zoek gaat naar een goede elektrische fiets zal er snel achter komen dat je die niet goedkoop zijn. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ gaat zeker op voor een groot aantal elektrische fietsen. Al is dit natuurlijk altijd afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt.

E-bikes van bekende fietsmerken kosten al snel meer dan 2000 euro. Op zoek naar een betaalbare elektrische fiets voor onder de 2000 euro? Hieronder vind je een aantal kwalitatief goede opties.

Budget topper: Elektrische stadsfiets Elbike

Volgens de Duitse ontwerpers van de Elbike is dit de tofste elektrische fiets voor de beste prijs. Tof is hij zeker. De fiets heeft een strak ontwerp: de accu en motor zijn volledig in het frame verwerkt waardoor je haast niet ziet dat het een elektrische fiets is. Deze lichtgewicht e-bike begon als project op Kickstarter en IndieGogo en is inmiddels in productie.

De e-bike heeft een voorwiel motor waardoor hij gemakkelijk in onderhoud is. Een nadeel van een voorwielmotor is dat hij niet enorm krachtig is in een heuvelachtig landschap. Maar daar hebben we in Nederland gelukkig geen last van. Is er iets mis met de motor? Dan kun je het volledige voorwiel aan Elbike sturen en krijg je een nieuwe teruggestuurd.

elbike e-bike elektrische fiets
Elbike (Afbeelding: Kickstarter)

In het frame van de e-bike vind je een Duitse Ansmann accu met een 11,6Ah 418Wh capaciteit. Wil je een sterkere accu? Dan kun je ook voor de 13,4Ah 482Wh variant gaan voor ongeveer 90 euro extra.

De oplage van deze e-bike is beperkt, maar met een beetje geluk worden er bij veel animo een aantal bij gemaakt. Deze fiets kost je iets meer dan 1100 euro, wat een goede deal is voor een fiets als deze. Houd wel in je achterhoofd dat je voor een e-bike met voorwielmotor (bijna) altijd minder betaalt dan een e-bike met middenmotor.

Prijs: 1101 euro

Prijzig(er) maar sterk: VanMoof S3

VanMoof heeft onlangs twee nieuwe elektrische fietsen uitgebracht waarvan de S3 er een is. Dit is een herenfiets met een strak design. Zoals je die al van VanMoof gewend bent. Deze nieuwe elektrische fiets van VanMoof is vergelijkbaar met zijn voorganger, maar heeft natuurlijk wel enkele upgrades gekregen. Die zijn niet enorm groot en opvallend, maar ze maken je fietsplezier en -gemak wel weer nét weer een tikkeltje groter.

In deze elektrische fiets zijn alle onderdelen weggewerkt in het simpele frame. Er zit dus geen standaard-display op deze fiets. Hoe je hem wel bedient? Dat kan via de bijbehorende app via welke je eigenlijk alles kunt instellen: bijvoorbeeld wanneer de e-bike schakelt, de ondersteuning tijdens het fietsen, het licht van de fiets en zelfs het geluid van de bel.

VanMoof S3 elektrische fiets iphone
De VanMoof S3 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

VanMoofs S3 is voorzien van fijne technische snufjes, zonder dat je dat aan de buitenkant van de fiets ziet. Zo heeft hij een slim slot zodat deze opvallende e-bike niet makkelijk wordt gestolen. Dit slot werkt overigens ook via de app, wat je een sleutel aan je sleutelbos bespaart.

Of deze e-bike ook nadelen heeft? Ja. Je kunt de accu namelijk niet uit de fiets halen. Dat betekent dat je een stroompunt in de buurt van de fiets moet hebben om hem op te laden. Over de capaciteit van de LG accu (504Wh) is dan weer weinig op te merken voor deze prijs. Klik hier voor een uitgebreide review van deze e-bike.

Prijs: 1998 euro

Scherpe prijs voor sterke elektrische fiets: Trek Verve+ 1 elektrische hybride

Trek maakt al jarenlang betrouwbare (elektrische) fietsen. Onder velen van ons staat het merk bekend om zijn sportieve fietsen als racefietsen, mountainbikes en hybrides. Trek heeft tegenwoordig dit soort fietsen ook als e-bikes in hun assortiment. Je vind ze in allerlei prijs- en kwaliteitsklassen. De nieuwe 2020 Verve+ 1 is er daar een van. Het is een krachtige elektrische fiets voor wie de auto wil laten staan en meer wil fietsen.

Deze e-bike heeft als enige van de drie fietsen in dit lijstje een middenmotor. Een Bosch 250 Watt om precies te zijn. Ondanks dat deze motor een van de minder sterke middenmotoren is op e-bikes, is dit alsnog een opvallend krachtige motor voor een fiets in deze prijsklasse. De middenmotor geeft extra kracht wanneer je een heuvel op fietst.

Trek Verve+ elektrische fiets
Trek’s Verve+ 1 (Afbeelding: Trek Bikes)

Een nadeel van deze e-bike is het ontwerp: hij ziet er in vergelijking met de twee bovenstaande elektrische fietsen niet enorm flitsend uit. De accu (je hebt de keuze uit een 300 Wh, 400 Wh of 500 Wh accu) zit in de bagagedrager van de fiets verwerkt en het display op het stuur.

Met een beetje geluk scoor je deze elektrische fiets voor minder dan 2000 euro. De adviesprijs van de fiets is namelijk 1999,00 tot 2399,00 euro, zo is te lezen op de website van Trek.

Prijs: 1999,00 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen