5 redenen waarom Philips Hue lampen (niet) de moeite waard zijn

Smart Home Mark Hofman 27 apr 2020
Leestijd: 5 minuten

Licht hoeft anno 2020 helemaal niet meer saai te zijn. Kijk in de avonduren eens naar binnen in de gemiddelde huiskamer en je zal veel meer kleurtjes zien. Zo zie je bijvoorbeeld de kleuren paars, groen rood of oranje door woonkamers schitteren. Philips Hue lampen zijn waarschijnlijk de oorzaak van dit kleurenpalet en het is een ware trend.

Maar waarom zou jij nu eigenlijk een zooi van die lampen in je huis moeten halen. Waarom moet jij aan de slag met de kleuren groen en geel in je keuken, terwijl je paars en blauw in de woonkamer hebt. We leggen je in dit artikel uit waarom Philips Hue lampen echt de moeite waard zijn. En waarom niet.

Oh, misschien krijg je ergens het gevoel dat dit een advertorial is of dat we geld krijgen van Philips. Maar dat is niet het geval. We zijn gewoon enthousiast over deze lampen en dat enthousiasme willen we delen. Niets meer, niets minder.

Philip Hue in huis halen? Hierom zou je dat willen!

Er zijn heel veel redenen te bedenken om Philips Hue in huis te halen. Maar het kan zijn dat jij alleen de kleurtjes ziet en verder geen idee hebt wat de lampen doen. Daarom zetten we vier voordelen van Philips Hue voor je op een rij.

Philips Hue Outdoor CES 2019
Hue voor buiten (Afbeelding: Philips)

Veel kleur in je huis

We moeten het toch heel even aankaarten: veel kleuren in je huis!

Huizen zijn normaal gesproken voorzien van wit licht of geel licht. Helemaal prima natuurlijk, want het voldoet al generaties lang. Maar echt een gezelligheidsboost krijgt men er niet van. Dat is heel anders bij de kleuren groen, rood, paars of blauw licht: het zet de toon.

Er zijn heel veel verschillende lampen die kleuren kunnen oproepen in de woonkamer. Een aantal van hen ook echt hele goede alternatieven op Philips Hue. Maar met deze lampjes heb je toegang tot maar liefst 16.000.000 verschillende kleuren. Ik ken er niet eens zoveel, maar ik kan me voorstellen dat je er hele unieke combinaties mee kunt maken. Een dikke plus dus!

Onmisbaar in je smarthome

Ben jij iemand die van zijn huis echt een smart home wil maken? Ben jij iemand die het redelijk warm krijgt van toffe technologie? Dan is Philips Hue dus ook wat voor jou.

Deze lampen zijn namelijk onmisbaar voor een ieder die zijn huis slimmer wil maken. Thermostaten zijn tegenwoordig slim, deurbellen checken voor je wie er voor de deur staat en je koelkast houdt in de gaten welk eten bijna over de datum is. Een paar slimme lampen kunnen daar dus nog wel bij. En slim, dat zijn ze!

Je kan van alles met de lampen. Laat ze om bepaalde tijdstippen van kleur veranderen om je ogen rust te geven, of hou je notificaties van je smartphone in de gaten door de lampen groen te laten knipperen als je een appje krijgt op WhatsApp. De mogelijkheden zijn eindeloos en een echte must voor de techliefhebber.

Makkelijker leven

We hebben het allemaal hartstikke druk in ons leven. Op het moment van schrijven bevinden we ons in de coronacrisis en valt dat eerlijk gezegd nog wel mee. Maar normaal gesproken hebben we het ‘druk, druk, druk’.

Wat dat betreft is het dus wel lekker dat jij na een lange dag werken, sporten, boodschappen doen en zorgen dat je kinderen in leven blijven, niet heel veel meer hoeft te doen. Want wordt het donker na een lange dag, dan hoef jij tegenwoordig met het achterkantje niet meer van de bank af. Pak de telefoon erbij en zet het licht gewoon vanaf daar aan.

Is zelfs deze handeling net even iets te veel. Dan is het zelfs mogelijk om het licht in te schakelen door middel van een slimme assistent. Handig gek!

Heerlijk voor Netflix, Amazon Prime Video en meer

We kijken ons bij WANT helemaal suf aan de streamingdiensten. Iets dat jullie in deze warrige tijd overigens ook massaal lijken te doen. Maar wat nou als we je vertellen dat die kijkervaring bij Disney, Netflix en Amazon Prime Video nog beter kan worden? Dan verlies jij waarschijnlijk je verstand en ga je helemaal gek. En terecht.

Het is namelijk mogelijk om je Philips Hue te koppelen aan televisie. Deze moet dan wel voorzien zijn van Ambilight, maar dan heb je ook wat. Door middel van de Hue Sync App communiceert je televisie dus met je Philips Hue lampen. Tijd voor een potje FIFA, dan kleur de woonkamer groen. Tijd voor een La Casa de Papel-sessie? Dan zal de woonkamer rood worden. Nice!

Waarom je geen Philips Hue lampen moet nemen

Philips Hue Signe
Leip televisie kijken (Afbeelding: Philips)

Er valt dus veel te zeggen voor Philips Hue lampen, maar wat staat ons tegen? Dat is eigenlijk maar een ding. Maar wel degelijk een belangrijke.

Philips Hue kost flink wat centen

Tja, we kunnen er lang en breed over lullen. Maar Philips Hue lampen, die kosten wel wat. Zoals gezegd zijn er heel veel alternatieven die, in het geval van een kleurenpalet in je huis, gewoon het werk goed verrichten. Maar wil je het echt goed doen, dan raden wij je toch echt Philips Hue lampen aan.

Maar daarvoor mag je dus wel even de portemonnee trekken, want die dingen kosten centen.

Verander je huis met Philips Hue

Al met al zijn we dus heel enthousiast over Philips Hue. Als jij bereidt bent om een investering te doen en vervolgens kleurrijker door het leven te dansen. Dan is dit echt een must-have voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen