Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 26 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Elektrische fiets: met deze 5 maak je de meeste kilometers

Met een elektrische fiets leg je met groot gemak een grote afstand af. De actieradius van een e-bike is echter niet alleen afhankelijk van de accu en motor. Er komt meer bij kijken dan dat.

Het type elektrische fiets en het terrein waar je over fietst zijn belangrijke factoren voor de actieradius. Daarnaast spelen ook je eigen gewicht en de mate waarin je de pedal assist gebruikt een grote rol. Los van deze externe factoren zijn er een aantal e-bikes op de markt met een opvallend grote actieradius dankzij hun krachtige accu. Hieronder vind je er 5.

Delfast off road elektrische fiets

Een aantal jaar geleden verscheen de Delfast e-bike op Kickstarter. Hij viel op door zijn looks (hij heeft wat weg van een crossmotor), was des te opvallender door zijn actieradius. Deze off road elektrische fiets heeft een 3 kWh (!) accu waardoor de actieradius 380 kilometer is. Even ter vergelijking: de meeste e-bikes op de markt hebben een 300 tot 700 Wh accu.

QWIC MN7 VV Premium

Deze fiets ziet er uit als een doorsnee elektrische stadsfiets, maar hij heeft een opvallend hoge actieradius. Eentje van 210 kilometer om precies te zijn. Dit komt door de 735 Wh accu. Op deze fiets rij je dus met gemak op één accu een aantal rondjes door de stad, maar fiets je ook met gemak van stad naar stad. De fietsen van QWIC worden geproduceerd in Amsterdam en zijn uitermate geschikt voor onze getrainde Nederlandse fietsbenen.

QWIC MN7 VV elektrische fiets
QWIC MN7 VV Premium (Afbeelding: QWIC)

FUELL FLuid E-bike van FUELL Inc.

De FUELL Fluid E-bike is een Amerikaanse elektrische fiets met een actieradius van zo’n 200 kilometer. Dit heeft hij te danken aan twee 504WH accu’s die dus samen goed zijn voor 1000Wh power. In tegenstelling tot de eerste e-bike uit dit lijstje ziet deze fiets er heel gewoon uit; hij zou niet misstaan in de stad. In het voorjaar had dit IndieGogo-project nog niet genoeg financiële steun, maar het lijkt er nu op dat de fiets is ontwikkeld en de eerste e-bikes deze maand worden verzonden.

Fuell Fluid elektrische fiets Fuell Inc.
FUELL Fluid e-bike (Afbeelding: FUELL Inc.)

Stromer ST3 elektrische fiets

Deze krachtige high-end elektrische fiets is er een van Zwitserse bodem. De actieradius van deze fiets is ongeveer 177 kilometer. Dat is genoeg om van Rotterdam naar Zaandam en terug te rijden op een volle accu. Die accu heeft namelijk een capaciteit van 983Wh. De Stromer ST3 is geen ‘normale’ e-bike: doordat hij een maximale snelheid van 45 kilometer per uur kan behalen wordt hij geclassificeerd als een zogenaamde ‘speed pedelec’.

Stomer e-bike TS3 speed pedelec
Stromer TS3 speed pedelec (Afbeelding: Stomer)

Scott Genius eRide 920

Scott staat in de fietswereld bekend om zijn sportieve (elektrische) fietsen. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat je met de Genius eRide 920 een flinke ronde door de bergen kunt fietsen. Naast de hoge kwaliteit onderdelen, is hij voorzien van een 625 Wh accu. Dit is niet super indrukwekkend na het zien van de e-bikes hierboven, maar de set kan worden uitgebreid met nog een 500 Wh accu in het frame. Met deze zogenaamde ‘range booster‘ toegevoegd heeft deze e-MTB een actieradius van meer dan 200 kilometer.

Scott Genius eRide 920 elektrische mountainbike e-bike
Scott Genius eRide 920 (Afbeelding: SCOTT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!