WhatsApp met deze 10 achtergronden als nooit te voren

Apps David van Benthem 25 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

148 minuten: zo lang zit de gemiddelde Nederlander op zijn of haar telefoon. Opmerkelijk is het, als je erover nadenkt dat veel mensen weinig moeite steken in de opmaak van hun telefoon. Juist bij WhatsApp tuur je bewust of onbewust lang naar een wallpaper. Maar welke achtergrond is nou het beste?

Laten we eerlijk zijn, dat weet niemand. Als er over iets immers niet te twisten valt, is het smaak wel. Toch kunnen we je wel laten zien wat het internet voor moois te bieden heeft. Daarom 10 uiteenlopende wallpapers die allemaal het overwegen waard zijn.

Whatsapp wallpaper achtergrond Baby Yoda
Veel beter dat dit wordt het niet (Afbeelding: Sanjin Halimic)

1) Baby Yoda

Iedereen houdt van Baby Yoda en jij dus ook. Voor Sanjin Halimic was het reden om het troeteldier mooi en detailrijk op papier te zetten. Het resultaat spreekt voor zich: dit is toch prachtig?

2) Scheuren in Retro Night Life

Eerlijk is eerlijk, zelf had ik het ook niet verwacht. Deze tekening ziet aan de ene kant ontzettend mooi en rustgevend, maar laat je aan de andere kant wegscheuren alsof je midden in Initial D zit. Waan je midden in de pracht van de moderne wereldstad en download hem hier voor WhatsApp.

Whatsapp wallpaper achtergrond Oppo Find X2 Pro
De achtergrond van Oppo (Afbeelding: Oppo)

3) Bruisend Blauw in het groene WhatsApp

Heb je een telefoon die kleuren tot leven laat komen? Dan is de wallpaper van Oppo voor jou! Dit blauwe behang straalt van je scherm af en het is daarom niet gek dat Oppo de wallpaper standaard op zijn Find X2 Pro modellen heeft ingesteld. Hier kan je dit prachtige plaatje in hoge resolutie binnenhalen.

4) Dark Mode

Is ‘less is more’ jouw lijfspreuk? Download dan een van Apple’s donkere wallpapers voor WhatsApp! Doordat zwart in het scherm domineert, bespaar je met name met oled-schermen flink wat stroom. Zulke schermen zorgen er namelijk voor dat pixels die een zwarte kleur moeten laten zien simpelweg uitstaan. Ben je geïnteresseerd? Download de wallpapers dan hier.

Whatsapp Wallpaper Achtergrond Alena Aenemi
Deze wallpaper moet je eigenlijk een kunstwerk noemen (Afbeelding: Alena Aenami)

5) Lo-fi Hiphop in beeld

Luister je graag naar een relaxte beat bij het thuiswerken? Dan is deze wallpaper ideaal. De Oekraïense artiest Alena Aenami weet kleurrijke tinten dynamisch en toch rustgevend weer te geven. Het resultaat is werkelijk waar prachtig.

6) Spiderman

Marvel fans opgelet! Met deze wallpaper maak je een sprong in het diepe met de enige echte Spiderman. Doordat er relatief weinig flitsende kleuren in verwerkt zitten, komt de focus indrukwekkend op de rode tinten te liggen. Tekenaar mrk heeft een bijzonder talent: dat is wel duidelijk. Wil je de wallpaper downloaden voor WhatsApp? Klik dan hier.

Whatsapp wallpaper achtergrond Huawei
Het kleurrijke ijs van Huawei. (Afbeelding: Huawei)

7) Alle kleuren van de regenboog in WhatsApp

Zijn spetterende kleuren jouw ding? Huawei heeft dan voor jou jouw ideale wallpaper voor WhatsApp in huis. Voor een goede achtergrond heb je immers geen Google Play Services nodig. Ben je benieuwd? Klik dan hier.

8) Stijg op met Xiaomi

Xiaomi heeft voor de liefhebbers van moeder aarde perfecte wallpapers in huis. Om deze beelden vast te kunnen legen, hebben ze bij het Chinese bedrijf een uitstapje naar de ruimte gemaakt. Hier kan je de achtergronden in hoge resolutie downloaden.

Whatsapp Wallpaper Achtergrond Pavel Bondarenko
De magie van Pavel Bondarenko (Afbeelding: Pavel Bondarenko)

9) Nostalgie en creativiteit

Ben je al sinds jaar en dag een spelletjesfanaat? Dan is de kans heel groot dat deze wallpaper iets voor jou is. Artiest Pavel Bondarenko zorgt met een cyberpunk stijl ervoor dat je een flinke stap terug in de tijd zet. Het downloaden van zijn gave achtergrond doe je hier.

10) Groene vingers in het groene WhatsApp

Voor wie tot slot een zwak voor mooie natuur heeft, is dit een prachtige achtergrond. Reis af naar het verre Japan, waar de natuur zelfs in de voorstad mooi tot uitdrukking komt. Hier kan je hem binnen hengelen.

Ben je benieuwd welke features er allemaal verstopt zitten in WhatsApp? Check dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen