5 awesome elektrische fietsen om op dagelijkse basis te gebruiken

Elektrische fietsen Sam Dille 11 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Elektrische fietsen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Welke het beste bij je past ligt aan waar je hem voor wil gebruiken. Ontdek hier wat je beste opties zijn voor dagelijks gebruik.

In het dagelijks leven ben je eigenlijk veel beter af met een elektrische fiets dan met een auto. Dit komt doordat (de meeste) elektrische fietsen op het fietspad mogen rijden. Hierdoor ontloop je makkelijk files. Heb je een model dat op de autoweg moet rijden, dan heb je ook een voordeel. Een elektrische fiets is namelijk veel compacter dan een auto. Hierdoor kun je makkelijker inhalen. En vergeet vooral niet dat je geen parkeerkosten hoeft te betalen!

Vijf elektrische fietsen waarmee je dagelijks leven nóg beter wordt

Hier vind je vijf elektrische fietsen, waarmee je binnen enkele trappen al op je bestemming bent. Let op: de meeste modellen zijn enkel verkrijgbaar in het buitenland. Je zal je dus moeten voorbereiden op een lange levertijd.

1. Velotric Discover 1

We beginnen de lijst met misschien wel een van de beste. Velotric Discover 1 is een echte aanrader voor mensen die voor het eerst met een elektrische fiets rijden. De fiets is van hoge kwaliteit en wordt geleverd in een paar felle kleuren, wat hem ook voor het oog geweldig maakt. Het beste aan dit model is de batterij, zowel in ontwerp als in levensduur. Die is namelijk volledig geïntegreerd in het frame van de fiets, wat zorgt voor een naadloze algehele look, terwijl je ook zo’n 96 kilometer op een enkele lading kunt afleggen. Voor dagelijks gebruik is deze elektrische fiets misschien wel je beste keuze.

Bestel jouw exemplaar hier

2. Bee Cool Adventurer elektrische fiets

Zelfs in Nederland zijn lang niet alle wegen vlak. En dat heeft Bee Cool Bikes goed begrepen. De Adventurer is uitgerust met extra dikke banden, waardoor hij een beetje meer stabiliteit biedt dan andere modellen in zijn klasse. Dit geldt voor alle weersomstandigheden, van een zware regenval tot vorst. Samen met extra dikke banden heeft de elektrische fiets ook dubbele hydraulische schijfremmen voor extra veiligheid. De snelheidsduivels onder ons worden op hun wenken bediend dankzij 7 versnellingen en het laadbereik van 70 uur geeft je genoeg energie voor een week vol fietsplezier.

Bestel jouw exemplaar hier

3. Michael Blast Greaser Classic

Op het gebied van stijl is dit model ongetwijfeld de grote winnaar uit deze lijst. Michael Blast’s Greaser Classic is een unieke elektrische fiets waarmee je ongetwijfeld de show steelt onderweg naar je bestemming. De EV heeft een enorme klasse, dankzij de integratie van het design van retro-motorfietsen. Maar afgezien van stijl, is het een geweldige allround e-bike-optie voor mensen die graag pendelen met upgrades om de rit naar wens aan te passen.

Bestel jouw exemplaar hier

4. Hummingbird Gen 2 elektrische fiets

De Hummingbird Gen 2, in het Nederlands Kolibrie Gen 2, heeft een toepasselijke naam. Het model is ‘s werelds lichtste e-bike en je kan hem zo klein als een kolibrie opvouwen. De elektrische fiets is speciaal ontwikkeld voor het leven in de stad, met een hoog zadel voor extra zichtbaarheid. Er is ook een speciale “boost” -optie beschikbaar om extra kracht toe te voegen voor steile hellingen en snelle manoeuvres.

Bestel jouw exemplaar hier

5. Lectric Xpremium

Ben je op zoek naar een e-bike onder de 2.000 euro, dan is het moeilijk om een beter exemplaar te vinden dan de Xpremium. In kwaliteit is deze elektrische fiets velen malen beter dan zijn soortgenoten. Ten eerste maakt de technologie met dubbele batterij het mogelijk om 160 kilometer op een enkele lading te rijden. Bovendien is de fiets opvouwbaar, wat hem ideaal maakt om op te bergen. Zoek je dus naar een geweldige elektrische fiets, die niet al te duur is, dan is de Xperium er een die je niet mag missen.

Bestel jouw exemplaar hier

Elektrische fiets kopen? Dit zijn je 5 beste budget-opties voor 2022!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen