Elektrische fiets: dit zijn de 5 opvallendste modellen

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 16 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Een elektrische fiets is praktisch, maar dat hoeft niet de enige overweging te zijn bij de aanschaf. Het oog wil ook wat. Dit weten fabrikanten van elektrische fietsen maar al te goed.

E-bikes krijgen een steeds strakker uiterlijk waarin alle onderdelen zo naadloos mogelijk zijn verwerkt. Zo zijn sommige elektrische fietsen haast niet van ‘gewone’ fietsen te onderscheiden. Maar er worden ook juist hele opvallende e-bikes gefabriceerd. Hieronder vind je 5 van die bijzondere exemplaren.

Cykno elektrische fiets

Deze elektrische fiets valt niet alleen op door het retro ontwerp dat meer lijkt op een snorfiets dan op een fiets, maar ook door het materiaalgebruik. Op het frame van de Cykno elektrische fiets is namelijk veel leer gebruikt. Dat is niet zo handig in landen waar het veel regent. Al heeft het type persoon die deze e-bike koopt hem vast vaker in de garage staan dan mee de weg op.

We moeten hem meegeven: alle onderdelen zijn strak in het frame verwerkt. Al heeft het groffe frame ook genoeg ruimte voor de 250 watt of 500 watt accu en de motor. Deze opvallende elektrische fiets is een italiaans ontwerp en werd al in 2013 gepresenteerd op de Milan Design Week. Tot op heden is dit nog steeds een opvallend model dat zeker in dit rijtje thuis hoort.

Cykno EBike elektrische fiets
Cykno eBike (Afbeelding: Marco Craig / Cykno)

X1 Explorer elektrische vouwfiets

‘Opvallend’ hoeft niet altijd positief te zijn. Of ‘opvallend’ positief is als het over de X1 Explorer elektrische vouwfiets gaat laten we aan jou over. Deze elektrische vouwfiets is ontwikkeld om lange afstanden mee af te leggen, al zou je dat misschien niet direct denken bij het zien van deze minuscule wielen.

Deze vouwfiets vouwt misschien iets anders op dan je gewend bent en wordt niet minuscuul klein. Maar wie voor deze e-bike gaat wil hem misschien ook helemaal niet ergens wegstoppen in een hoekje. Het is een fiets die niet ongezien blijft. Al helemaal niet wanneer je het knalroze of fluor groen exemplaar hebt.

elektrische vouwfiets X1 explorer e-bike
X1 Explorer elektrische vouwfiets (Afbeelding: X1 Bike)

Elektrische fiets van Vintage Electric

Vintage Electric, een fietsenfabrikant uit Californië, staat bekend om zijn opvallende designs. Het merk heeft een aantal elektrische cruisers in de collectie waarmee je menigeen zowel letterlijk als figuurlijk het nakijken geeft. Neem bijvoorbeeld de Scrambler (zie onderstaande video). Deze e-bike lijkt dankzij de brede banden, het forse frame en het opvallende voorlicht haast niet op een elektrische fiets. Tenminste, als je de flinke accu die in het midden van het frame is bevestigd wegdenkt.

De meeste e-bikes van Vintage Electric zijn bedoeld voor op de weg, maar met de Scrambler kun je ook off-road lekkere ritjes maken. Op de website van Vintage Electric schrijft iemand in een review dat deze elektrische fiets ”ware kunst” is. Dat zouden wij ook wel eens willen meemaken.

Hanebrink All Terrain eBike

Hanebrink wijkt af van de gebaande paden met hun elektrische fietsen. Letterlijk en figuurlijk. Deze e-bikes zijn namelijk bedoeld om ieder terrein mee te trotseren. De Hanebrink Electric Bike ziet er echter niet uit als een alledaagse elektrische mountainbike. Het lijkt meer op een elektrische off-road vouwfiets met belachelijk brede en kleine wielen. Laat je niet te veel afleiden door het opvallende ontwerp van deze e-bike. Dankzij de middenmotor en 14 versnellingen racet deze fiets namelijk met gemak door de bergen, duinen, bossen, en ander terrein waar je niet met je omafiets zou fietsen.

hanebrink e-bike elektrische fiets off-road
Hanebrink Electric Bike (Afbeelding: Hanebrink)

PG Bikes Blacktrail e-bike

De PG Bikes Blacktrail eBike is een luxe high-end elektrische fiets met een opvallend ontwerp. De fiets is gemaakt van conventionele en onconventionele materialen: zo zijn het carbon en leer in het frame duidelijk zichtbaar.

Wat naast het ontwerp opvallend is aan deze e-bike is de prijs: hij kost zo’n 75.000 euro. Dat is zacht gezegd bizar. En belachelijk. Toch kon deze opvallende fiets niet in dit rijtje ontbreken. Kijk maar even goed naar de onderstaande foto, want dit is niet een fiets die je snel aan een paal gebonden in de binnenstad tegen komt.

PG Bikes blacktail elektrische fiets
PG Bikes BlackTrail BT-01 (Afbeelding: PG)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen