Elektrische fiets nodig? Dit is hét moment om er een te kopen

Elektrische fietsen Sam Dille 28 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Na al die jaren is er geen beter moment om een elektrische fiets te kopen dan nu. Dit zijn de belangrijkste redenen.

De e-bike heeft zich de afgelopen tijd in hoog tempo weten te ontwikkelen. Inmiddels is er geen fietspad meer waar je geen fiets tegenkomt met een elektromotor. Hoewel sommige elektrische fietsen iets te gevaarlijk zijn voor Nederland.

Heb je interesse in een elektrische fiets, dan wil je dit jaar je slag slaan. Er is geen beter moment om een e-bike aan te schaffen. Dit is waarom precies.

De prijzen voor elektrische fietsen zijn historisch laag

Bijna elk merk voor een elektrische fiets die je kunt bedenken heeft op dit moment heerlijke deals. Het is echt een feestje voor liefhebbers, want de prijzen zijn nog nooit zo laag geweest. En dat heeft best een logische reden.

Tijdens de coronapandemie hebben mensen massaal e-bikes besteld. Iedereen wilde ineens een elektrische fiets, dus bedrijven gingen als een gek aan de slag om meer fietsen te maken. Maar nu zitten veel fabrikanten met een overschot aan voorraad, omdat de hype rondom de e-bike iets is gaan dalen.

5 Lidl-gadgets die je deze week niet wil missen (met o.a. een elektrische fiets) Met deze twee problemen hebben elektrische fietsen eigenlijk niks te maken
(Afbeelding: Marianna Lutkova)

Daarnaast zijn er recent allerlei nieuwe e-bikemerken op de markt gekomen die ook een graantje willen meepikken. Met meer concurrentie moet je natuurlijk wel aantrekkelijk blijven. Dat doe je het makkelijkst door de prijzen naar beneden te halen.

Kortom, de prijzen van de meeste fabrikanten zijn lager dan ooit. Dit is het perfecte moment om van die deals te profiteren.

Pak extra voordeel met het fietsplan

Een ander voordeel heeft te maken met jouw werkgever. De meeste bedrijven werken tegenwoordig namelijk met een fietsplan. Dit houdt in dat je geld kunt besparen door te rijden op een elektrische fiets.

Met het fietsplan van werkgevers kunnen werknemers belastingvoordeel pakken door een elektrische fiets te kopen via salarisruil. Als werknemer kies je zelf een fiets. Deze fiets kan van alles zijn, van een normale stadsfiets tot een elektrische fiets of een high-end racefiets.

Fietsplan ideaal voor een e-bike
Bedank de baas maar! (Afbeelding: Unsplash)

In plaats van de fiets zelf te kopen, ruil je een deel van je brutoloon in voor de fiets. Het fijne aan deze deal is dat het bedrag dat je voor de elektrische fiets betaalt niet wordt belast, dus je houdt automatisch meer geld over.

Als je eenmaal hebt betaald, kun je de e-bike gebruiken voor je dagelijkse ritjes, zelfs voor privégebruik. En het is goed voor het milieu en je gezondheid.

De e-bike is je beste vriend in het woon- en werkverkeer

E-bikes waren vroeger iets voor de early adopters. De avontuurlijke mensen die de auto vaarwel zeiden voor een alternatief op twee wielen. We zijn nu jaren verder en de elektrische fiets is lang niet meer zo excentriek. De EV is uitgegroeid tot je ideale maatje binnen het woon- en werkverkeer.

Een elektrische fiets kan je ook meer bieden dan ritjes in de stad. Denk aan fatbikes, die ideaal zijn om off-road mee te rijden. Ben je op zoek naar een goede fatbike, dan hebben wij genoeg opties voor je klaarstaan. Je checkt ze allemaal in onderstaand artikel:

In 2024 zijn dit de beste Fatbikes die je kunt kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen