Fat BABE elektrische fiets: lekkere naam en lekker voor op het strand

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 16 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets is tegenwoordig in allerlei soorten en maten te koop. Wie op zoek is naar een e-bike die nét even ander is, is bij het Californische merk Luna Cycle aan het juiste adres.

Luna Cycle staat bekent om hun unieke elektrische fietsen. Waar de meeste fabrikanten links gaan, gaat Luna Cycle rechts. Dat is ook te zien aan hun nieuwste fiets, genaamd de Luna Fat BABE. Van die naam alleen al word je enthousiast, toch?

Luna Cycle’s Fat BABE is zeker een lekker ding

De Luna Fat BABE elektrische fiets heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een hele dikke band. Daarnaast wordt hij aangevoerd door een zogenaamd Gates Carbon Belt Drive system. Door een band dus. Dat is trouwens ook waar de naam ‘BABE’ vandaan komt. Vond je Fat BABE al een lekkere naam voor een elektrische fiets? Dan kun je het vast ook waarderen dat BABE staat voor ”Bad Ass Belt Ebike”. Aan creativiteit in ieder geval geen gebrek bij Luna Cycle.

elektrische fiets Luna Cycle
Luna Cycle’s Fat BABE (Bron: Luna Cycle)

Dé elektrische fiets voor op strand en in de sneeuw

Naast het feit dat deze elektrische fiets wordt aangedreven door een riem gemaakt van carbon heeft hij nog meer opvallende features. Het systeem is aangesloten op een Bafang M600 mid-drive motor. Die is een stuk sterker dan de standaard Bosch of Brose motor. Het is niet bekend welke snelheid de fiets kan halen, maar die zal overeen komen met de andere fietsen die Luna Cycle al in het assortiment heeft.

De fiets is dankzij de dikke banden uitermate geschikt om mee over het strand te cruisen. Een stukje fietsen over het Nederlandse strand is normaliter niet erg comfortabel. Niet alleen omdat onze fietsen daar niet voor gemaakt zijn, maar ook door de wind. Deze elektrische beach cruiser rekent af met deze beide ongemakken. Om de hobbelige strandrit comfortabel te maken heeft de elektrische fiets een RockShox Bluto voorvork. Dat zegt je waarschijnlijk niks, maar dit is een onderdeel dat op zichzelf alleen al meer dan 600 euro kost.

Luna Cycle Fat BABE elektrische fiets
Luna Cycle Fat BABE (Bron: Luna Cycle)

Je raadt het waarschijnlijk al: aan de Fat BABE hangt ook een dik prijskaartje. De e-bike kost als pre-order 2465 euro. Alleen is het niet bekend of hij ook direct al naar Nederland wordt verzonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen