Deze smartwatches helpen je beter omgaan met je tijd

Gesponsord Redactie 15 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Efficiënt werken is iets wat we allemaal graag zouden doen. ‘s Avonds op de bank ploffen met een voldaan gevoel en de volgende ochtend fris en fruitig beginnen. Maar zo makkelijk is dat nog niet. Wat je wensen ook zijn: met de Sam​sung smartwatches zou je een eind moeten komen.

Brandjes blussen

Je kent het wel: van die dagen waarop het ene brandje het andere opvolgt en je van hot naar her vliegt. Aan het einde van de dag heb je veel minder gedaan dan je eigenlijk had willen doen en schuif je noodgedwongen een stapel werk door naar de volgende dag.

Hoe krijgt je collega het toch iedere dag voor elkaar om een complete takenlijst weg te werken, netjes de mail te beantwoorden, tussen de middag op z’n dooie gemakje te lunchen én praatjes te maken bij de koffiezetautomaat? Waarschijnlijk zag hij of/zij dit lijstje net iets eerder dan jij.

Goed slapen

Een cliché, maar het is echt waar: een goede nachtrust is key. Heb je ’s nachts niet goed geslapen, dan ben je de volgende dag zo goed als niets waard. Een gadget die je daarbij kan helpen, is de Samsung Galaxy Fit Deze smartwatch houd je tijdens je slaap om. Hij monitort je bewegingen en analyseert zo precies in welke slaapfase je je bevindt. Zo krijg je inzicht in je slaappatroon en wat voor jou de ideale momenten zijn om naar bed te gaan en op te staan.

Nadat je dit een tijdje hebt bijgehouden, zul je merken dat je veel meer inzicht hebt gekregen in hoeveel slaap jouw lichaam nodig heeft om uitgerust wakker te worden. Dus geen momenten meer dat je door vier wekkers en eindeloos snoozen uit een diepe slaap moet worden gewekt… voortaan sta je fris en fruitig op.

Plannen

Weer zo’n cliché, maar alles valt of staat met een goed bijgehouden agenda. Liefst doe je dit al vlak voordat je ’s avonds je werk verlaat. Zo heb je de volgende ochtend meteen een overzicht van de dag en minimaliseer je de kans op verrassingen. Met een globale planning kom je over het algemeen niet heel ver. Noteer daarom werkelijk álles. Van telefoongesprekken die je moet voeren, tot rustmomenten en blokken waarin je je mail beantwoordt.

Als je dit op voorhand doet, zal je zien dat je minder snel raakt afgeleid door binnenkomende mails. Want het lijkt zo onschuldig, even een mailtje beantwoorden. Maar intussen raak je er wel door uit je flow en ben je waarschijnlijk langer bezig dan eigenlijk nodig. Uiteraard zit er weleens een mailtje of telefoontje tussen waarop je wél direct moet anticiperen. Gelukkig zie je zoiets met één bik op je Galaxy Watch en kun je vervolgens zelf beslissen hoe hoog de nood is.

Focus

Heb je vaak het gevoel dat je tijd tekort komt? Gejaagd haast je jezelf van afspraak naar afspraak of van overleg naar overleg. Tussendoor heb je een waslijst aan taken die je zou moeten wegwerken, maar de ene na de andere spoedklus of e-mail die écht niet kan wachten, komt binnen. Gevolg: chaos, of op z’n minst een onrustig gevoel. De oplossing klinkt zweverig, maar is vooral heel simpel: focus je op het ‘nu’. Oftewel: leef in het moment.

Accepteer dat je maar één ding tegelijk kunt doen en doe datgene wat je doet met je volle aandacht. De Galaxy Watch Active 2 van Sam​sung kan je daarbij helpen: je kunt je telefoon aan de kant leggen en ziet in één oogopslag op je horloge welke berichten of telefoontjes binnenkomen – en dus ook welke onbelangrijk zijn en je nog even lekker kunt snoozen.

Kijk voor meer informatie over de smartwatches van Sam​sung hier.

Advertisement

In samenwerking met Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen