Elektrische fiets onder de €1000: je beste opties in mei 2022

Elektrische fietsen Sam Dille 7 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Een elektrische fiets is ideaal voor iedereen die even geen behoefte heeft aan inspanning. Je hoeft amper kracht zetten bij het trappen en je bent toch een stuk sneller bij je eindbestemming. Eén minpuntje: voor een elektrische fiets heb je een dikke portemonnee nodig. Of toch niet?

Het is extreem moeilijk om een elektrische fiets van hoge kwaliteit te vinden voor minder dan duizend euro. Fabrikanten doen in deze prijscategorie vaak te veel offers in kwaliteit of levensduur, waardoor de fietsen uiteindelijk het geld niet waard zijn. Daarnaast zijn veel nieuwkomers in de e-bike-industrie niet bereid om enkele duizenden dollars te laten vallen op een gloednieuw concept. WANT zocht het hele internet voor je af, op zoek naar jouw beste opties.

Vier portemonneevriendelijke elektrische fietsen van hoge kwaliteit

Elektrisch fietsen hoeft helemaal niet duur te zijn! Wij hebben vier elektrische fietsen voor je klaarstaan die allemaal onder de duizend euro zijn. Alle e-bikes zijn van gerenommeerde merken en uitvoerig getest door experts. Houd bij de aankoop wel rekening met een lange verzendtijd.

1. Lectric XP LITE

De onlangs uitgebrachte Lectric XP LITE is de nieuwste koning van budget-elektrische fietsen. De e-bike biedt geweldige features voor minder dan 800 euro. De XP LITE is een opvouwbare elektrische fiets met gaspedaal, een maximale snelheid van 32 kilometer per uur en een motor met een vermogen van 300 W. De e-bike is niet de sterkste op een steile ondergrond, maar hij komt wel snel op gang op vlakke en heuvelachtige plekken.

Lectric XP LITE
(Afbeelding: Lectric)

Dit is, voor zover wij weten, de enige elektrische fiets in deze prijsklasse met een 48V elektrisch systeem. Alle andere budget e-bikes gebruiken een 36V-systeem en hebben dus een zwakker vermogen. Daarnaast krijg je voor deze prijs ingebouwde lichten, een verborgen batterij en een groot LCD-scherm. Bovendien heb je keuze uit vier kleuropties. Een betere deal dan deze ga je niet vinden.

Bestel de Lectric XP LITE hier

2. Lectric XP 2.0

Als je na de vorige optie helemaal verliefd bent geworden op Lectric eBikes, maar op zoek bent naar meer vermogen dan de XP LITE, overweeg dan de Lectric XP 2.0. De elektrische fiets is voorzien van een maximale snelheid van 45 kilometer per uur, een comfortabele zitting, dikke drie-inch banden en een krachtige 800W motor. De XP 2.0 combineert hoge prestaties met een geweldige prijs. Voor 950 euro is de fiets al voor jou.

Lectric XP 2.0
Lectric XP 2.0 (Afbeelding: Lectric)

De e-bike is verkrijgbaar met zowel step-over als step-through frames. Hoewel fietsen met een laag frame vaak worden beschouwd als ‘damesfietsen’, ziet de Lectric XP 2.0 er zo dik uit dat zelfs de stoerste mannen hierop willen fietsen. Ook deze elektrische fiets is opvouwbaar, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen in een auto of trein.

Bestel de Lectric XP 2.0 via deze link

3. Ride1Up Roadster V2

De Ride1Up Roadster V2 heeft een wispelturige prijs. Afhankelijk van de tijd van het jaar springt die tussen de 950 tot 999 euro. Zelfs als de elektrische fiets op z’n duurst is, blijft hij een geweldige deal. De riemaandrijving, het lichtgewicht ontwerp en de hoge snelheid tot 38 kilometer per uur zijn voor deze prijs top. Denk er wel aan dat de e-bike heel erg pedaalgericht is. Er is geen gashendel en de 500W-motor is vergeleken met de eerdere opties een tikkeltje matig. Dat betekent dat de Roadster V2 geschikter is voor mensen die minder trapondersteuning nodig hebben.

Budget elektrische fiets: Ride1Up Roadster V2
Ride1Up Roadster V2 (Afbeelding: Electrek)

Scoor de Ride1Up Roadster V2 hier

4. Propella Mini: een elektrische fiets in een bijzonder jasje

De Propella Mini ziet er op het eerste gezicht een beetje vreemd uit, maar schijn bedriegt. De verrassende verhoudingen zorgen juist voor een super gebruiksvriendelijke en lichtgewicht e-bike. De fiets is alleen niet heel snel. Met een maximale snelheid van 28 kilometer per uur en het ontbreken van een gashendel, is ook deze fiets niet geschikt voor snelheidsduivels. Je moet dus nog aardig wat kracht zetten om op snelheid te blijven.

Propella Mini
Propella Mini (Afbeelding: Propella)

De felblauwe velgen, witte ketting en het slanke zwarte frame maken de fiets een plezier om naar te kijken. De elektrische fiets is niet alleen soepel, maar ook efficiënt. De fiets gaat lang mee en je hoeft niet veel te doen aan het onderhoud. De Propella Mini is de ideale e-bike voor iedereen die elektrisch wil fietsen voor een mooie prijs.

Koop de Propella Mini via deze link

Nog meer elektrische fietsen?

Kun jij niet genoeg krijgen van elektrische fietsen? Dat begrijpen we natuurlijk. Check dan zeker deze even onze favoriete modellen van dit moment!

Helm nodig voor je elektrische fiets? Deze vijf modellen zijn kneiterhard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen