Deze elektrische fiets voor vrouwen heeft een pittig lekkere actieradius

Elektrische fietsen Sam Dille 13 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De ontwikkeling van de elektrische fiets is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt en heeft geleid tot een breed scala aan modellen. Zo zijn er ook genoeg e-bikes die zijn afgestemd op de behoeften van vrouwen.

Er komen steeds meer elektrische fietsen op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor vrouwen. Nu komt ook Engwe met haar eigen variant: de Engwe L20. De gloednieuwe EV heeft een heel verrassende actieradius.

Engwe L20: de elektrische fiets voor vrouwen

Met de Engwe L20 is het een feestje om de weg op te stappen en maak je met plezier een fietstocht. Hij heeft een toegankelijk step-thru frameontwerp en stijlvolle kleuropties om uit te kiezen. Engwe zegt dat de L20 kleur, mode en toegankelijkheid biedt aan alle vrouwen. Daarnaast is de elektrische fiets makkelijk te bedienen, heeft hij een comfortabel zadel en voldoende laadruimte aan de voor- en achterkant.

De Engwe L20 wordt geleverd met dikke banden en een 250W elektromotor met een koppel van 50 Nm. Hij heeft een bereik van ongeveer 50 kilometer en een topsnelheid van 25 kilometer per uur. Daarmee is de e-bike perfect voor dames die veel buiten zijn en zoeken naar een betrouwbaar en stijlvol vervoermiddel.

Engwe L20
De flinke e-bike (Afbeelding: Engwe Bikes)

Flinke actieradius

Het fijnste aan deze elektrische fiets is zijn rijbereik. Met de Engwe L20 kun je tot wel 140 kilometer rijden op één enkele lading! Ideaal als je een liefhebber bent van lange dagjes weg op de fiets. De enorme actieradius wordt mogelijk gemaakt door de 624Wh verwijderbare accu. Die is slim geplaatst achter het zadel, zodat je er makkelijk bij kunt. Tot slot heeft de elektrische fiets een lichtgewicht ontwerp met handige voor- en achterrekken, een volledige spatbordset en LED-verlichting.

Voor nu is de elektrische fiets alleen nog verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Maar de Engwe L20 is binnenkort verkrijgbaar in Europa voor ongeveer 1.100 euro. Nog even geduld dus. In de tussentijd zijn er nog genoeg andere EV’s waar je van kunt genieten. We geven je een paar geweldige voorbeelden in dit artikel.

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen