Deze elektrische microcar lijkt zo uit een tekenfilm te zijn gereden

Elektrische auto's Sam Dille 6 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Een elektrische auto hoeft echt niet groot te zijn. Een klein en krachtig voertuig zoals deze elektrische microcar is meer dan genoeg.

EV’s zijn er tegenwoordig in alle formaten. Denk aan de enorme elektrische campers die steeds populairder worden.

Deze bijzondere elektrische microcar is totaal het tegenovergestelde. Het voertuig, gemaakt door fabrikant Dogwood Motors, is een EV die klein is van formaat, maar groots in prestaties. Maak kennis met de ZERO.

De opvallende elektrische microcar die je moet checken

Volgens Dogwood Motors biedt de elektrische microcar meer ruimte dan een Lamborghini, en een grotere actieradius dan een Ferrari. Dat klinkt best grappig als je bedenkt dat deze EV een microcar van 6.000 euro is.

De ZERO is zelfs zo klein dat hij maar een kwart van een standaard parkeerplaats in beslag neemt. Het kleine formaat zou ook kunnen helpen om de verkeersopstoppingen te verminderen. En met een beetje geluk kun je tussen een lange file doorglippen.

Ondanks het kleine formaat is de microcar van Dogwood Motors best pittig. Zo heeft de elektrische auto een actieradius van 81 kilometer, wat heel prima is voor een elektrische auto met deze afmetingen. Daarbij heeft de microcar een topsnelheid van 45 kilometer per uur, dankzij een 4,8 kWh-batterij.

De elektrische microcar biedt plaats voor twee volwassenen, met op de achterbank een kleine plek voor een peuter of hond. Als de wagen leeg is, moet je wel even geduld hebben, want het duurt zo’n acht uur voordat hij helemaal is opgeladen.

Hij rijdt wel een tikkeltje apart

Het bijzondere voertuig heeft misschien iets weg van een quad, maar is toch echt een elektrische microcar. Dat betekent dat je een rijbewijs nodig hebt om in de microcar te mogen rijden.

Opmerkelijk is de plek van het stuur. Die zit namelijk precies in het midden van het dashboard. Dus of je nu links of rechts van de weg rijdt, je stuur staat op dezelfde plek. Het is misschien even wennen, maar kan ook heel handig zijn omdat je net wat extra overzicht hebt.

De innovatieve elektrische microcar is voor nu nog alleen verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk. Dus in Nederland kunnen we er nog niet van genieten. Maar hopelijk komt daar snel verandering in.

Elektrische auto laad je binnenkort gewoon op door te rijden op de snelweg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen