Elektrische motor: dit nieuwe model vliegt met 130 km/h over de weg

Elektrische auto's Lisanne Beijen 31 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische auto en elektrische fiets winnen in rap tempo aan populariteit. Ook de elektrische motor gaat hard. Zeker dit nieuwe model van Sondors dat met 130 kilometer per uur over de weg vliegt.

SONDORS’ nieuwe elektrische motor valt op om verschillende redenen: zijn opvallende ontwerp en zijn lage prijs. Maak kennis met de Metacycle.

Een elektrische motor voor je commute (en voor de fun)

Bij en innovatief vervoermiddel hoort een innovatief ontwerp, dat moet de fabrikant van elektrische motoren en -fietsen SONDORS gedacht hebben. SONDORS’ elektrische motor ziet er namelijk zacht gezegd opvallend uit dankzij het futuristische ontwerp en het ‘gat’ in het frame.

Metacycle is gemaakt van aluminium en weegt zo’n 91 kilo. Als we naar de specificaties van de elektrische motor kijken dan lijkt het niet een motor om de snelweg mee op te duiken. Niet omdat hij niet sterk of veilig genoeg is, maar om zijn actieradius. Die lijkt beter te passen bij wat ‘kortere’ commutes.

Metacycle elektrische motor
SONDORS’ Metacycle (Afbeelding: Sondorsx)

Dankzij de 4000 Wh accu heeft de Metacycle volgens SONDORS een actieradius van 130 kilometer. Dat is aardig, maar dat getal is gebaseerd op een gemiddelde snelheid van tussen 40 en 50 kilometer per uur; snelheden waarmee je door de stad rijdt. Duik je toch de snelweg op? Dan houdt deze elektrische motor het niet 130 kilometer vol op een volle accu. Gelukkig kan de Metacycle worden opgeladen bij een openbare laadpaal als de accu toch leeg raakt. Deze laadpalen laden hem dankzij het snelle laadsysteem in de palen binnen no-time weer op.

Metacycle net zo duur (of goedkoop) als een mid-range elektrische fiets

SONDORS’ Metacycle is nog niet te koop maar het is wel mogelijk om een pre-order te plaatsen. Naar verwachting gaan de eerste Metacycles in oktober de weg op, al is het niet duidelijk of de motor van Amerikaanse makelij ook in Europa te koop is.

Wie deze elektrische motor wil kopen hoeft daarvoor niet diep in de buidel te tasten. Al is ‘low budget’ natuurlijk een relatief begrip. De Metacycle zal zo’n 4130 euro kosten. Dat is vrij goedkoop in vergelijking met andere elektrische motoren zonder dat de motor te veel moet inleveren op power en prestatie.

SONDORS elektrische motor
Metacycle (Afbeelding: Sondorsx)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen