Elektrische step uit Europa: populaire startup zet grote stappen

Elektrische auto's Lisanne Beijen 12 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Waar een step een paar jaar geleden een soort speelgoed was voor kinderen, is het anno 2021 speelgoed voor volwassenen. Al helemaal als de step elektrisch is. Al is het in dat geval veel meer dan speelgoed: het is een manier om jezelf op een milieuvriendelijke manier snel en moeiteloos door de stad te verplaatsen. Het Franse ‘Dott’ timmert hard aan de weg om steden schoner te maken en meer mensen met elektrische stepjes te laten ‘spelen’.

Dott, een Frans bedrijf dat elektrische steps verhuurt via een handige app, wil zogenaamde ‘micromobiliteit’ toegankelijk maken voor iedereen. Het bedrijf sleepte onlangs een gigantische investering van zo’n 70 miljoen euro binnen in de Series B investeringsronde waarmee het deze visie waar hoopt te maken.

Dott: een elektrische stap voor schonere steden en vervoer voor iedereen

De grootste investeerders verantwoordelijk voor de 70 miljoen euro zijn de Belgische investeerder Sofina en het Engelse Estari, een investeerder die organisaties met een duurzame en innovatieve werkwijze ondersteunt en die een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van voedsel, werk en steden.

Met deze laatste zit het zeker goed voor Dott. De elektrische step-fabrikant voert zijn visie tot in de puntjes door. Zo probeert het niet alleen (elektrisch) stads vervoer betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen in iedere wijk, maar houdt het ook het stadsbelang in het achterhoofd in de rest van de bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan het aannemen van locals voor bijvoorbeeld de logistiek en het onderhoud van de elektrische steps. Op deze manier gaat Dott op in het lokale ecosysteem en verbetert die.

Dott elektrische step
Dott’s elektrische steps (Afbeelding: Dott)

Elektrische step huren in heel Europa

Steppen is hot, zo blijkt. Dott heeft op dit moment zo’n 30.000 elektrische steps in vijf verschillende landen. Op dit moment kun je een step van Dott huren in verschillende steden in Frankrijk, België, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Polen.

Engeland en Spanje zijn het meest vers in dit rijtje. In Engeland is het rijden op een eigen elektrische step bijvoorbeeld nog verboden, maar mag je sinds vorig jaar wel op een gehuurde step rijden zoals op die van het Franse Dott.

Wat verder te doen met 70 miljoen euro? Met de nieuwe investering wil het bedrijf zijn markt uitbreiden naar elektrische fietsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen