Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft wat prachtigs klaarliggen voor Stranger Things- en Lupin-fans

Netflix-fans kunnen hun hart ophalen. De rode N gaat exclusieve merchandise verkopen van een aantal topseries zoals Lupin en Stranger Things.

Narcos, Stranger Things en La Casa de Papel, het zijn maar enkele topseries die je kunt zien op Netflix. Toch verloopt de verkoop van merchandise niet altijd heel soepel. Terwijl je van bijna elka Disney-film en -serie een schirt of een figurine kunt kopen, is dat voor titels van de rode N een stuk lastiger. Dat probleem lost de streamingdienst eindelijk op.

Merchandise van je favoriete serie

Het is prachtig om een shirt van je favoriete serie te hebben. Niet alleen om te laten zien dat je het leuk vindt, maar het zorgt ook nog eens voor gesprekstof met andere fans. Dan hebben we het nog geen eens over het modieuze aspect.

Netflix gaat nu zelf exclusieve merchandise verkopen van zijn grootste series en films. Je kunt binnenkort dus lopen met Lupin Sweater, een Narcos-shirt en wellicht een officieel La Casa de Papel-masker.

Netflix verkoopt haar merchandise via een eigen site. Voorheen was het nog afhankelijk van andere partners, maar door het in eigen beheer te doen hoopt het bedrijf een nog hogere kwaliteit aan te bieden. “We kiezen voorzichtig voor kleding en lifestyleproducten van een hoge kwaliteit”, zegt het bedrijf tegen Reuters.

Hier shop je Netflix-spullen

De eerste producten die in de store komen zijn streetwear en action figures van anime-series Yasuke en Eden en kleding en decoratieve items van Lupin. Netflix laat weten dat die laatste producten samen zijn ontwikkeld met het Louvre. Voor de toekomst staan er producten van The Witcher en Stranger Things op het programma.

De producten worden aangeboden via Netflix.shop. Toch is er ook slecht nieuws te melden. De webshop is alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten. De komende maanden hoopt de Netflix de internetwinkel ook in andere landen te openen. Zo mis je nooit meer een product van jouw favoriete serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!