Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi overtreft zichzelf met gelekte nieuwe smartphone

De eerste features van het nieuwe vlaggenschip van het Chinese Xiaomi zijn uitgelekt. Als alles klopt belooft het veel goeds.

De Xiaomi 11 (Ultra) was dit voorjaar een leuke verrassing met een aantal bijzondere features. Als we het nieuwe lek mogen geloven gaat de Chinese telefoonbouwer bij het volgende vlaggenschip nog een stapje verder. Op papier klinkt het geweldig, maar het is natuurlijk de vraag hoe het in de praktijk eruitziet.

Een nieuw vlaggenschip van Xiaomi komt eraan

Het nieuwe vlaggenschip heeft nog geen officiële naam. Het gaat nu door het leven met de codenaam M2106118C volgens lekker Digital Chat Station. Hij doet de eerste details uit de doeken over de nieuwe telefoon.

Xiaomi geeft de laatste tijd extra veel aandacht aan de camera’s van haar modellen. Het zorgt ervoor dat het beeld ontzettend vooruit is gegaan. Zo zien we bij de M11 bijvoorbeeld een fantastische nachtmodus en kun je details goed in beeld brengen. Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat Xiaomi deze lijn gaat doorzetten.

Xiaomi Mi 11: Samsung Galaxy S21-killer of een dikke tegenvaller?

Een bijzondere selfiecamera

Echt bijzonder wordt het bij de selfiecamera. Als we het lek moeten geloven heeft Xiaomi een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor de camera onder het scherm ligt. Je hebt geen notch of een ronde inkeping in het scherm van het nieuwe model. Bij de vorige vlaggenschepen was dit nog niet toegepast.

Een andere premium-functie die de vorige modellen nog niet hadden is Ultra-wideband. Deze techniek wordt al toegepast door Apple en Samsung en daarmee is het mogelijk om voorwerpen te vinden door middel van een tag. Alles wijst er dan ook op dat Xiaomi met een eigen tag komt.

Sneller opladen

Ook opladen met de nieuwe Xiaomi gaat een stuk sneller. De telefoon zou volgens de geruchten met 120W opladen aan een adapter. Dit mag geen verrassing heten, want het Chinese merk is nu zelfs bezig met 200W opladen. Alles daarover lees je hier.

De echte specs moeten we je helaas nog schuldig blijven, al kun je er wel vanuit gaan dat het toestel de nieuwste Snapdragon-chip zal hebben. Ook over de prijs en eventuele kleuren is nog niets te zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!