Elektrische step met een loopband: AliExpress strikes again

Elektrische auto's Lisanne Beijen 5 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Anno 2021 verschijnt het ene na het andere nieuwe elektrische voertuig op de markt en op de weg. Dit gebeurt in zo’n rap tempo dat het haast niet bij te houden is welke toffe en soms ook te vreemde innovaties te koop zijn. Het verbaast je vast niet dat je op AliExpress terecht kunt voor dit soort ehm, ‘innovatieve’ (lees: bizarre) elektrische fietsen, elektrische steps, meer elektrische voertuigen.

Het meest opvallende AliExpress-voertuig van deze week is een elektrische step. En niet zomaar een e-step: een step met daarop een loopband. Zodat je dus niet hoeft te steppen. Want daar heb je natuurlijk geen zin in.

Ehm, ontwerpfoutje, AliExpress?

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee. Het is een elektrische step waarop je niet stept maar loopt. Hoe? Dankzij de ingebouwde loopband. Natuurlijk. Deze elektrische step is zelfs voor AliExpress’ doen heel bizar.

We noemen het voor het gemak even een elektrische step, maar dit voertuig is natuurlijk veel meer dan dat. Dankzij de ingebouwde loopband kun je er namelijk ook op wandelen. Of hardlopen. Geen idee hoe hard die loopband rolt. Nu horen we je denken: ‘Als ik zin heb om te hardlopen of wandelen dan ga ik toch gewoon hardlopen of wandelen?’. Je hebt gelijk. Om een stuk te gaan hardlopen heb je geen bizarre step van AliExpress nodig. We zeiden ook niet dat je dit ding nodig hebt. We vragen je alleen even om de creativiteit en innovativiteit van het ontwerp te bewonderen.

elektrische step AliExpress
Elektrische step met vier wielen en loopband (Afbeelding: AliExpress)

Elektrische step

Of je met deze step(?) met vier wielen op het fietspad mag rijden? Geen idee. Met een maximale snelheid van 20 kilometer per uur zit dat misschien wel goed. Al is het antwoord op de vraag natuurlijk eigenlijk gewoon ‘nee’. Want no way dat deze e-step in Nederland legaal de weg op mag.

Verder lijkt het erop dat je deze elektrische step als een gewone elektrische step kunt besturen. En wil je onderweg even een beetje beweging krijgen? Spring dan op de loopband en werk jezelf in het zweet. Wat dat kost? Zo’n 600 euro. Denk je nu ‘WAT EEN KOOPJE!’, dan herinneren we je er graag even aan dat een stukje wandelen gratis is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen