Levensgevaarlijke elektrische step vliegt met bloedgang over de weg

Tech Jeroen Kraak 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

In Nederland zie je ze niet vaak, maar in de landen om ons heen word je er zowel letterlijk als figuurlijk mee van je sokken gereden: de elektrische step. Met dit nieuwe model kan het nog gevaarlijker worden ook.

In tegenstelling tot de elektrische fiets is de elektrische step is in Nederland verboden, maar dat betekent niet dat iedereen zich aan dat verbod houdt. Waarschijnlijk zie je er af en toe eentje voorbij komen. Dit nieuwe model hoop je echter niet tegen te komen. Deze heeft een snelheid die zelfs niet misstaat op de snelweg.

De elektrische step die gevaarlijk snel gaat

Het merk ZoonDoo heeft een bijzondere elektrische step op de markt gebracht. De RoadHitter, zoals die heet, is het snelste model van de maker. Met die snelheid is het nog maar de vraag of je ‘m kunt vergelijken met een reguliere elektrische step.

Wat je misschien opvalt is dat het voertuig eruitziet als een elektrische step op steroïden. Hij is net wat bonkiger dan je gewend bent. Bovendien kun je er ook nog een zadel op monteren.

Die steroïden zie je ook terug bij de specs. De RoadHitter heeft drie verschillende modi waar je doorheen kunt bladeren en je kunt kiezen hoe sportief je de tweewieler wil hebben. De maximum snelheid van dit voertuig is zo’n 108 kilometer per uur. Je zou er dus de snelweg mee op kunnen, ware het niet dat het verboden is. De vraag is dan ook hoe veilig dit voertuig echt is. Met die snelheid kan het voertuig behoorlijk trillen en onstabiel worden.

Zo veel kost die

Die snelheid haalt de elektrische step doordat er twee motoren inzitten die een vermogen van 4000W hebben. Met die kracht kan die ook behoorlijk snel optrekken.

Wat ook opvalt aan dit model, is dat deze een actieradius heeft van tussen de 100 en 125 kilometer. Dat is behoorlijk veel voor een elektrische step. Binnen zes tot acht uur is die batterij volledig opgeladen.

Goed, deze elektrische scooter is dus niet in Nederland verkrijgbaar. Wel kun je ‘m kopen in de Verenigde Staten. Daar kost die rond de 2.500 dollar.

Dit zijn volgens de consumentenbond de 10 beste elektrische fietsen van 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen