Fallout-ster toverde ook deze veelbesproken game om tot goede serie

Films & Series Lucas van de Wetering 24 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

De actrice Ella Purnell heeft nu al in twee super bekende videogame-verfilmingen de hoofdrol gespeeld. In Fallout en Arcane.

Een keer in de zoveel tijd komt er een grote ster langs in de acteerwereld die de hele wereld omver blaast met hit-project na hit-project. Een bekend voorbeeld hiervan in Dune-acteur Timotheé Chalamet, maar hij is ondertussen al heel erg bekend voor een opkomend acteur.

Een beter voorbeeld is Ella Purnell. Ze heeft nu al in meerdere hit-projecten gespeeld waar ze ook een zeer belangrijke rol heeft. Toch lijkt Purnell het vooral heel goed te doen in een bepaald soort series: videogame-verfilmingen.

Ella Purnell haar succes in videogame-series

Ella Purnell wordt in de afgelopen paar weken vooral herkent als Lucy Maclean uit de serie Fallout op Amazon Prime Video. Deze serie is, in de afgelopen twee weken dat deze uit is, uitgegroeid tot een van de meest geliefde videogame-series aller tijden. Met lovende reviews over het hele internet en een 93 procent-score op Rotten Tomatoes.

Maar je kan Ella Purnell wellicht van nog een bekende videogame-serie kennen, de Netflix-original Arcane, gebaseerd op de League of Legends videogame. Deze geanimeerde serie kwam uit in 2021 en is nog steeds mega populair met een 100 procent-score op Rotten Tomatoes. Purnell is hier de stemacteur van het hoofdkarakter Jinx.

Lucy Maclean in Fallout

Fallout is een van de nieuwste series op Amazon Prime Video en is gebaseerd op de gelijknamige videogame-reeks. Fallout speelt zich af in een post-apocalyptische wereld die platgebombardeerd is met atoombommen.

Lucy Maclean is het hoofdpersonage in Fallout, en heeft een groot aandeel in het succes van de serie. Zij wordt gespeeld door Ella Purnell en is een vrouw die is opgegroeid in een ondergrondse bunker. Alleen wanneer Lucy deze bunker moet verlaten om haar vader te redden, komt ze in contact met de brute buitenwereld.

Ella Purnell als Lucy is een van de beste karakters van de hele serie. Ze is attent en soms wat naïef, maar kan ook een ontzettende badass zijn als dit nodig is. Lucy zorgt voor een paar van de beste momenten in de hele serie. Soms zijn die komisch, en soms zijn ze ook super bruut. Een ding is zeker: Fallout was niet hetzelfde geweest zonder Ella Purnell.

Jinx in Arcane

Arcane wordt door velen beschouwt als een van de beste videogame-series ooit. De serie kwam voor het eerst uit in 2021 op Netflix en is gebaseerd op de strategie-game League of Legends. Arcane speelt zich af op een planeet genaamd Runeterra. Hier wonen mensen met allerlei unieke vaardigheden.

Jinx is het hoofdpersonage in Arcane, en is zeer geliefd door de fans van de serie. Met haar felblauwe haar lijkt het karakter in het eerste oogopslag misschien op een kleurrijk en onschuldig meisje, maar het omgekeerde is waar.

Jinx, gespeeld door Ella Purnell, heeft een gigantische obsessie met geweren en explosieven. Dat is dan ook meteen de reden dat ze zo geliefd is. Jinx heeft veel meer in petto dan je op het eerste gezicht zou denken. En Ella Purnell speelt die rol perfect.

We kunnen alleen maar wachten op de volgende keer dat we de ster-actrice weer in actie mogen zien. Fallout-fans zijn in ieder geval alweer verwend aangezien de serie een tweede seizoen krijgt. En als Ella Purnell het dan net zo goed doet als in al haar videogame-series hebben we niks te vrezen.

De duistere werkelijkheid van angstaanjagende Ghouls in Fallout

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen