Elon Musk doet opvallende onthulling over veelbesproken product

Gadgets Sam Dille 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

TechCrunch heeft een onthullend rapport opgesteld over de problemen die kopers van de vlammenwerpapparaat van The Boring Company zijn overkomen. Het apparaat lijk sprekend op een wapen. De gevolgen van deze gelijkenis zijn zo groot, dat zelfs Elon Musk er een uitspraak over doet.

Het speeltje van The Boring Company heeft tot grote misverstanden geleid. Zo heeft in London een politie-inval plaatsgevonden; heeft een Amerikaan een tijdje in een Italiaanse gevangenis vastgezeten en de wapens zijn gevonden tussen zakken cocaïne naast ‘echte’ wapens. Genoeg redenen dus om de startup van Elon Musk flink aan te pakken.

Not a Flamethrower blijkt toch een vlammenwerper te zijn

Hoewel de naam van de vlammenwerper, Not a Flamethrower, misschien al het een en ander zegt denken politieagenten iets heel anders. Het feit dat het speeltje vlammen afschiet gaat voor veel agenten veel te ver. De meeste arresteren je er zelfs voor. Het opvallendste van dit alles is de uitspraak van een advocaat van The Boring Company. Hij zei namelijk dat de gevaarlijke vlammenwerper een speeltje is dat het bedrijf verkoopt aan kinderen.

Oordeel zelf over Not a Flamethrower:

Gerichte strategie van The Boring Company

Musk richtte The Boring Company op in december 2016. De oorspronkelijke missie van de startup was het oplossen van verkeersopstoppingen in Los Angeles. De oplossing voor dit probleem was het bouwen van kleine tunnels voor auto’s. Helaas is dit een duur grapje en moest Musk met een alternatief komen. Om meer bekendheid op te bouwen heeft Musk daarom de vlammenwerper gelanceerd in december 2017.

De 20.000 vlammenwerpers waren in no-time, met bestellingen van over de hele wereld. Toen de verzenddatum naderde, realiseerde The Boring Company zich echter dat deze vlammenwerpers misschien niet door veel landen als legaal zou worden gezien. Hierop bedacht hij dan ook een passende oplossing: “Er wordt ons verteld dat verschillende landen de verzending verbieden, dat ze vlammenwerpers zouden verbieden”, zei Musk in 2018 tegen Rogan. “Dus om dit probleem voor alle douaneagentschappen op te lossen, noemden we het Not a Flamethrower.” Dit plant heeft duidelijk niet gewerkt.

Hoewel alles in de soep loopt bij The Boring Company gaat het bij Musks andere bedrijf, Tesla, voor de wind. Ondanks de corona crisis heeft het bedrijf toch haar jaardoelen behaald. Een geweldige prestatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen