Elon Musk en Jeff Bezos ruziën alweer over hun raketjes

Wetenschap Jeroen Kraak 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Het volgende hoofdstuk over de ruzie tussen Elon Musk en Jeff Bezos is gaande. Dit keer is het Amazon dat klaagt over SpaceX.

Het begint een wat trieste vertoning te worden tussen de twee miljardairs Elon Musk en Jeff Bezos. Met hun grote hobby: raketten lanceren, zitten ze in elkaars vaarwater ruimte. Ze klagen dan ook regelmatig over elkaar, wat nu echt een wedstrijdje ver plassen begint te worden. Of beter gezegd: twee kleuters die continu aan het klikken zijn bij de juffrouw.

Jeff Bezos vs. Elon Musk

Het begon allemaal toen Jeff Bezos’ Amazon klaagde over de hoogte van SpaceX project Startlink, waarmee het bedrijf internet per satelliet aanbiedt. Amazon vond dat SpaceX zich niet aan de regels hield en besloot dat te melden bij de FCC (Federal Communications Commission). Op Twitter reageerde Elon Musk dat Amazon dat doet om SpaceX te vertragen.

Eerder hadden Bezos en Musk het ook al met elkaar aan de stok. Musk vond het niet zo leuk dat Blu Origin (het ruimtevaartbedrijf van Bezos) naar de rechter ging vanwege het besluit van NASA om het landingsgestel van SpaceX te gebruiken voor haar aankomende maanmissie.

Deel zoveel

Het gevecht tussen de twee gaat nu weer verder, meldt Arstechnica. Amazon haalt hard uit bij de FCC bij Elon Musk. “Of het nu over het lanceren van satellieten gaat met ongecertificeerde antennes of het lanceren van raketten zonder toestemming, het bouwen van een niet goedgekeurde lanceringstoren of het heropenen van een fabriek die in strijd is met de regels. SpaceX en andere bedrijven die geleid worden door Musk laten iets duidelijk zien: regels zijn voor andere pensen, en diegenen die aandringen op of zelfs maar vragen om naleving, veridienen spot of aanvallen.”

Eerder klaagde SpaceX bij de FCC juist over Amazon. Het bedrijf vertelde dat Amazon er alles aan doet om concurrenten dwars te zitten vanwege het falen van het eigen bedrijf. Ondertussen gaat Elon Musk verder. Hij plaatst onder een tweet over Blue Origin een lachende emoji.

De grote vraag is waarom de twee techmiljardairs met hun bedrijven elkaar proberen dwars te zitten. Als de twee samen zouden werken kunnen ze in no-time hun idealen bereiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen