Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Space 27 aug 2021

Miljardairsruzie: Elon Musk haalt hard uit naar Jeff Bezos

Elon Musk en Jeff Bezos zijn bezig met een wedstrijdje ver plassen. De SpaceX- en Tesla-baas haalt nu uit naar de Amazon-eigenaar.

Als miljardair lijk je jezelf helemaal nergens druk over te hoeven maken. Je hebt geld zat en je kunt doen wat je wil. Toch is dat voor Elon Musk en Jeff Bezos niet het geval. De twee vliegen elkaar regelmatig in de haren als een stel kleine kinderen. Ook nu is het weer raak.

Elon Musk en Jeff Bezos hebben het met elkaar aan de stok

Elon Musk is woedend op Jeff Bezos. Het Blue Origin van de Amazon-eigenaar heeft NASA aangeklaagd nadat het een opdracht voor de maanlander naar SpaceX zou gaan – jawel, het bedrijf van Musk. Deze rechtszaak zorgt er weer voor dat SpaceX vertraging krijgt voor het project, aangezien ze door de onzekerheid niet verder kunnen werken. Daar blijft het niet bij. Blue Origin heeft nog een klacht ingediend bij de Federal Communications Commission (FCC). Het heeft kritiek op de plannen van SpaceX om een nieuwe Starlink-lancering. Het internetproject van het bedrijf.

Elon Musk is er nu helemaal klaar mee. Dat uit de flamboyante miljardair op een manier zoals we van hem kennen. Hij verstuurt via Twitter een flinke snauw naar Jeff Bezos. “Het lijkt er op dat Besos met pensioen is gegaan om zich full-time bezig te houden met rechtszaken tegen SpaceX.

SpaceX vs. Kuiper System

Die klacht over Starlink is niet geheel toevallig. Amazon wil met het dochterbedrijf Kuiper System een soort zelfde project starten. Het dochterbedrijf vindt het onduidelijk wat de regels nu precies zijn aangezien het SpaceX van Elon Musk twee verschillende orbitale frequenties aanvraagt waar het bedrijf later tussen wil kiezen. Dat staat echter op gespannen voet met de regels van het FCC. Kuiper System wil dat de FCC deze aanvraag afkeurt omdat het voor andere operators lastiger wordt om te concurreren.

Vermoedelijk zal dit niet het laatste gevecht zijn tussen Elon Musk en Jeff Bezos. Waarschijnlijk zullen ze binnenkort weer ergens anders over ruziën.

The Verge

Reageer op artikel:
Miljardairsruzie: Elon Musk haalt hard uit naar Jeff Bezos
Sluiten