Dit absurde bedrag betaalde Epic Games voor Borderlands 3 als exclusive

Games Jelle van Es 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dankzij de rechtszaak tussen Epic Games en Apple komt er heel wat informatie naar buiten, die normaal gesproken nooit het daglicht zou zien en geeft een mooie kijk in de wereld van games. Zo is nu bekend geworden hoeveel Epic aan Take Two heeft betaald om de game Borderlands 3 exclusief in hun gamestore te verkopen.

Het gaat in totaal om 115 miljoen dollar dat is overgemaakt aan Take Two en ontwikkelaar Gearbox om de game Borderlands 3 voor een half jaar exclusief in de Epic Game Store te verkopen. Maar die investering bleek uiteindelijk heel goed uit te pakken.

Borderlands 3 voor flink bedrag in Epic Game Store gebracht

Borderlands 3 kwam in 2019 uit en op dat moment was de Epic Game Store nog niet heel erg groot en populair. En daar moest dus verandering in komen. Epic zocht op dat gebied verschillende samenwerkingen op en kwam dus onder andere terecht bij Take Two. Die had wel oren naar een zakcentje en ging zodoende in op het verzoek om de game tijdelijk exclusief te maken op het platform. Gamers waren daar minder blij mee, aangezien ze niet happig waren om over te stappen. Sterker nog, er waren veel gamers die de titel al hadden besteld op Steam en die order werd geschrapt. Maar uiteindelijk bleek het gouden zet te zijn geweest. In de eerste twee weken van release werd de game al zoveel verkocht dat er een omzet van 100 miljoen dollar werd gegenereerd.

Borderlands 3
Borderlands 3-verkoopcijfers (Afbeelding: Epic Games)

Zeker als je het vergelijkt met andere verkoopcijfers op de Epic Game Store wordt duidelijk hoe goed Borderlands 3 was voor het bedrijf.

Borderlands 3 zorgde voor recordcijfers (Afbeelding: Epic Games)

Veel nieuwe klanten

Naast het feit dat Borderlands 3 dus veel werd verkocht via de Epic Game Store, was het meest interessante voor het bedrijf dat 53 procent van de aankopen gedaan werd door nieuwe klanten. En die konden dan in de toekomst weer makkelijk andere games kopen, waardoor de store echt een onderdeel van het succes van het bedrijf kon worden. Wil je weten of de game een beetje de moeite waard is? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Borderlands 3: gewoon heel erg goed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen