Jelle van Es
Jelle van Es Games 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Fortnite plande megaconcert met deze absolute wereldsterren

Fortnite is na al zijn jaren nog altijd een enorm populaire game. En vorig jaar liet uitgever Epic Games zien dat de game ook een goed platform kon zijn voor een concert.

Het evenement met Travis Scott in Fortnite geldt nog altijd als één van de absolute hoogtepunten in de game. En de ontwikkelaar had plannen om dit succes door te trekken met andere wereldsterren.

Fortnite wilde wereldsterren als Lady Gaga en Ariana Grande binnenhalen

Uit documenten die rondom de rechtszaak tussen Apple en Epic Games naar buiten zijn gebracht, krijgen we een interessante blik op wat de plannen waren rondom Fortnite. Na het succes van het concert met Travis Scott wilde Epic dit voortzetten. Op dat moment waren er plannen om in september een concert te houden met J Balvin, gevolgd door Ariana Grande in oktober en Lady Gaga in december. Uiteindelijk was het alleen het concert van J Balvin die in de game heeft plaatsgevonden en die kwam in oktober. Wellicht dat de plannen met de andere supersterren in de ijskast staan en later alsnog gebruikt worden.

Travis Scott Fortnite Epic Games
Travis Scott in de game (Afbeelding: Epic Games)

Naast het brengen van meerdere concerten in Fortnite, komt in de plannen ook naar voren dat men van plan was om meer Icons in de game te brengen. Op dit moment is bijvoorbeeld in die categorie Neymar beschikbaar. In het eerste kwartaal van 2021 hadden daar ook nog supersterren als Dwayne ‘The Rock’ Johnson en LeBron James bij moeten komen. Met James zou er bovendien een basketball-mechanic in de game worden gestopt. Ook van die plannen hebben we op dit moment nog niks gezien.

Samus als gameheldin

Tot slot zou er nog wat Metroid-liefde in Fortnite worden gestopt. Naast gamepersonages als Kratos, Aloy en Master Chief zou ook Samus in de game worden gestopt als onderdeel van de Bounty Hunter Season, dat inmiddels is afgelopen. Daardoor is de kans klein dat zij alsnog in de game komt.

Maak kennis met de nieuwe Fortnite Season 6 map

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!