Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Fortnite krijgt PlayStation-personage met Nederlands tintje

Na alle jaren is Fortnite nog altijd een zeer populaire game. Het is ontwikkelaar Epic Games goed gelukt om te werken met seizoenen en op die manier de gamer constant nieuwe uitdagingen te geven.

Momenteel bevinden we ons Fortnite Chapter 2 Season 6. En met zo’n nieuw seizoen, krijg je ook weer een lading aan nieuwe personages om vrij te spelen of te kopen. En deze keer krijgen we een populair PlayStation-personage om mee los te gaan.

Fortnite krijgt PlayStation-personage

Het gaat om Aloy uit de game Horizon Zero Dawn op de PlayStation 4 en straks Horizon Forbidden West op de PlayStation 5. Zij is vanaf 15 april speelbaar in Fortnite. Ze past goed bij het huidige Primal-seizoen, dat draait om jagen, het maken van spullen en omgaan met wilde beesten. Dat zijn elementen die we ook kennen uit Horizon: Zero Dawn. Die game neemt je mee naar de verre toekomst, waarbij de mensen weer in stammen zijn gaan leven en robotachtige wezens het voor het zeggen hebben. De eerste game geldt als een absolute klassieker voor de PlayStation 4 en het is daarom dus tof om met haar in de game aan de slag te gaan.

Fortnite Horizon Zero Dawn
Dit kun je allemaal scoren (Afbeelding: Epic Games)

Wil je met Aloy aan de slag in Fortnite, dan kun je haar scoren in de item shop. Ze komt dan samen met een speciale glider, een back bling en een melee wapen die is gebaseerd op een wapen uit de Horizon Zero Dawn-game. Verder krijg je een thema uit Horizon Zero Dawn voor je wapens en voertuigen, waardoor je nog beter je liefde voor de game kunt tonen.

Los met de Aloy Cup

Om de release van Aloy in Fortnite te vieren, kun je vanaf vandaag losgaan in de zogenaamde Aloy Cup. Daarbij kun je op de PlayStation 4 of PlayStation 5 samen met een vriend strijden voor eer en punten en daarmee de bundel scoren. Meer daarover lees je op de website van Epic Games.

Fortnite Season 6 Battle Pass brengt Lara Croft en Neymar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!