Mass Effect laat verschil zien tussen oude en nieuwe versie

Games Jelle van Es 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

In de tijd van de Xbox 360 en de PlayStation 3 zagen we met de Mass Effect-trilogie één van de betere RPG’s van die generatie. En binnenkort kun je die games opnieuw gaan beleven op de huidige spelcomputers.

Want op 14 mei kunnen we losgaan met de Mass Effect Legendary Edition. Deze game bevat de drie games uit de trilogie en heeft ze voorzien van verschillende verbeteringen. Om je een beetje een beeld te geven van wat er allemaal is veranderd, heeft Electronic Arts een nieuwe trailer vrijgegeven.

Maak kennis met de Mass Effect Legendary Edition

In eerste instantie had ik het idee dat de veranderingen in Mass Effect Legendary Edition wel meevielen. Maar als we naar de onderstaande trailer kijken, dan is het verschil toch best wel groot. In de basis is de remaster vooral een stuk lichter met meer details. Met name de donkere omgevingen komen op die manier beter tot zijn recht, zonder dat ze overbelicht zijn. Het is het grote voordeel van wat de extra kracht van de spelcomputers met zich mee brengt. Ook zien we dat de game op het gebied van details behoorlijke sprongen maakt. Personages zien er echt een stuk beter uit en de animaties lopen net wat soepeler. Voor een volledig overzicht raad ik echt aan de onderstaande trailer te bekijken.

Na het zien van deze Mass Effect Legendary Edition trailer heb ik echt zin om de game te gaan spelen. En dat gevoel had ik nog niet heel erg. Ondanks dat het één van mijn favoriete RPG’s ooit is. Met name de eerste twee games vond ik fantastisch en heb ik rondom die games ook verschillende boeken gelezen. En dan heb je nog de heerlijke soundtrack, die altijd fijn is om op de achtergrond te hebben staan. Naast de visuele verbeteringen moet de heruitgave ook op technisch gebied het één en ander verbeteren. Zo zijn de laadtijden in de diverse liften flink ingekort, waardoor je je tijd net wat nuttiger kan besteden.

Nog even wachten

Het is nog even wachten op de Mass Effect Legendary Edition. De game staat gepland voor 14 mei en komt dan uit op de pc, PlayStation 4 en 5 en de Xbox One en Xbox Series X.

Bekijk de eerste Mass Effect Legendary Edition gameplay

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen