Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Elektrische (stads)fiets: Delta C komt Nederland veroveren

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fiets voor in de stad, dan zijn de keuzes vandaag de dag behoorlijk uitgebreid. En daar is nu de Delta C van het Nederlandse bedrijf Mokumono bijgekomen.

Volgens de mensen van de Delta C, is dit een elektrische fiets die bedoeld is voor dagelijkste ritten in de stad. De fiets kan nu besteld worden bij Mokumono voor 3090 euro en wordt dan in mei uitgeleverd.

De Delta C elektrische fiets voor in de stad

De Delta C elektrische fiets is volledig in Nederland gemaakt en heeft als belangrijkste feature zijn gewicht. Met zijn 16 kilo is het één van de lichtere e-bikes op de markt. Daarmee is het dus een ideale fiets voor in de stad, aangezien je hem met dit gewicht nog redelijk een trap op kan tillen. De 250W motor in het achterwiel zal niet de meest krachtige op de markt zijn, maar dat hoeft bij dat lage gewicht ook niet helemaal. De vaste frame-accu bestaat uit 250 Wh en is zoals de naam al vermoed in het frame verwerkt. Met de accu heb je een bereik van zo’n 60 kilometer. Ook dat is iets dat bij andere fietsen wel wat meer is, maar zoals gezegd is deze fiets vooral bedoeld om in de stad te gebruiken. Daar ga je niet echt snel een fietstocht van 40 kilometer maken. De batterij zou in twee uur volledig opgeladen moeten zijn.

elektrische fiets
De Delta C (Afbeelding: Mokumono)

Verder is de Delta C elektrische fiets volgens de makers redelijk onderhoudsvrij. Er wordt gebruikt van een gates Belt Drive en Formula Cura hydraulische remmen. Een andere handige feature is die van Smart connectivity en GPS diefstal bescherming. Via de app kun je zien hoeveel batterij je nog hebt op je fiets en kun je de lampen aan of uit zetten. Ook bepaal je hier hoeveel ondersteuning je tijdens het fietsen wilt hebben. Met een optionele GPS-tracker en beweging-sensor ben je net wat beter beschermd tegen diefstal.

De Delta C (Afbeelding: Mokumono)

Ook fietsen zonder batterij

Wat ook wel handig is om te weten, is dat de Delta C elektrische fiets door zijn lage gewicht zeer goed gebruikt kan worden om zonder batterij mee te fietsen. Dus mocht je hem een paar keer hebben vergeten om hem op te laden, dan kun je met een lege batterij ook gewoon nog goed thuiskomen. Wil je meer lezen over e-bikes? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

[REVIEW] Ampler Stout: Elektrische fiets voor in de stad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!