ESPN en Ziggo Sport in een abonnement? Het kan zomaar gebeuren

Apps Lucas van de Wetering 7 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Stel je het voor: een abonnement waar ESPN, Ziggo Sport en Viaplay in een zit. In de Verenigde Staten gaat dit gebeuren. Warner Bros Discovery, ESPN en Fox Sports gaan dit proberen. Kan dit ook de toekomst zijn voor Nederland?

De Amerikaanse tegenhangers van Viaplay en Ziggo Sport zijn deze herfst van plan een nieuwe sport-streamingdienst te lanceren waarvan ze allemaal één derde van de winst krijgen. Op deze dienst komen extreem veel kanalen te staan. De grootste en meest belangrijke sporten in Amerika komen hier allemaal op, van de NFL tot de NBA, maar ook sporten zoals NASCAR of tennis.

Maar dit is nog niet het enige. Disney+, HBO Max en Hulu-gebruikers krijgen de kans de nieuwe app te bundelen met hun streamingdiensten om zo in totaal goedkoper uit te komen. Is het geen goed plan voor Ziggo Sport, ESPN en Viaplay om iets soortgelijks te doen? Hoe zou dat eruitzien?

Viaplay, Ziggo Sport en ESPN in een streamingdienst

De samenwerking van de eerder benoemde zenders zou in Nederland niet zo goed werken, aangezien we van die drie in Nederland eigenlijk alleen ESPN gebruiken. Warner Bros Discovery heeft natuurlijk wel Eurosport in het portfolio, maar mensen hier kijken meer naar Viaplay en Ziggo Sport.

Ook zijn de sporten die worden uitgezonden op de Amerikaanse app niet echt populair in Nederland. Het overgrote deel van Nederland houdt zich helemaal niet bezig met American football, honkbal of basketbal. De populaire sporten om in Nederland te kijken zijn vooral dingen zoals voetbal, Formule 1 en darts.

Dit verdient de Virgil van Dijk van de esports met EA Sports FC 24
Om je vingers bij af te likken (Afbeelding: ANP/Koen van Weel)

Zelf de keuze

Hoe fijn zou het zijn om al deze sporten gewoon in één app te kunnen bekijken. De drie beste keuzes zijn: ESPN, Ziggo Sport en Viaplay. Op die eerste zijn bijvoorbeeld dingen zoals de Eredivisie en Europa League te zien.

De Bundesliga is niet meer te kijken op ESPN. Daar hebben we dan Viaplay voor nodig. Misschien wel de mooiste bijkomstigheid is dat Formule 1 dan ook gewoon gedekt is.

Last but not least: Ziggo Sport. Hier kun je ook veel buitenlands kijken, maar ook veel andere sporten zoals atletiek, rugby en NASCAR. Bijna alle overige sporten zie je gewoon via de NOS en daar hoef je uiteraard niet voor te betalen.

Brengt Netflix dit personage in Stranger Things 5 eigenlijk nog wel terug?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen