HBO Max gaat mogelijk fuseren met andere grote streamingdienst

Films & Series Jeroen Kraak 21 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Het streaminglandschap is behoorlijk aan het veranderen. Waar eerst elke filmmaatschappij zijn eigen dienst begon, lijkt er nu juist weer ingezet te worden op samenwerking. Netflix’ grote concurrent HBO Max gaat mogelijk opnieuw een samenwerking aan.

Terwijl Netflix zich niet op het overnamepad richt, is dat een heel ander verhaal bij HBO Max-eigenaar Warner Bros. Eerst kwam er de fusie met Discovery, en nu lijkt een andere partij in beeld te komen om de dienst nog verder uit te breiden.

Warner Bros. Discovery is in gesprek met filmgigant Paramount. Hierbij is het doel om HBO Max en Paramount+ samen te voegen tot een grote streamingdienst. Het kan daardoor een grote concurrent van Netflix worden.

HBO Max en Paramount+ samen als een grote streamingdienst?

Paramount+ kijk je in Nederland nu nog via SkyShowtime. Deze dienst bestaat onder andere uit een samenvoeging van Paramount+ en Peacock. Hierdoor zie je naast de content van Paramount ook films en series van Nickelodeon, Universal, Dreamworks en Showtime. HBO Max heeft dan weer alle Warner Bros.-content en straks door de eerdere fusie ook Discovery-series.

Het is nog de vraag hoe een eventuele samenvoeging eruitziet. Komt het tot een fusie van de hele bedrijven, of gaan de twee juist alleen samenwerken op het gebied van streaming? Volgens een bron aan Axios (via The Verge) liggen beide scenario’s op tafel.

The Last of Us HBO Max
The Last of Us op HBO Max. (Afbeelding: Naughty Dog)

De twee CEO’s van beide bedrijven hebben afgelopen dinsdag met elkaar gesproken op de hoofdvestiging van Paramount. Daarin discussieerden ze hoe de twee bedrijven elkaar kunnen aanvullen, mogelijk dus ook in de strijd met Netflix.

Mocht zo’n algehele fusie het doel zijn, dan is het maar de vraag of dat überhaupt doorgang kan vinden. Mogelijk steken toezichthouders een stokje voor als twee grote filmmaatschappijen met elkaar gaan fuseren.

Toch lijkt voor HBO Max en Paramount+ de enige manier om de concurrentie met Netflix aan te gaan. Zelfs met de gebruikers van beide streamingdiensten met elkaar opgeteld komen ze niet aan het aantal van de rode N.

Netflix profiteert

Toch is dat niet de enige stap die HBO Max onderneemt. Er zijn nu al series en films van moederbedrijf Warner Bros. Discovery op Netflix te zien. Dit zijn overigens niet de echt grote titels zoals Game of Thrones en Succession.

Dit doet het bedrijf om meer omzet binnen te halen. Overigens lijkt Disney ook dat pad te volgen, waardoor je op Netflix binnenkort ook verschillende films van bijvoorbeeld 20th Century Fox kan zien.

Episch Yu Yu Hakusho houdt Netflix in zijn greep

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen