Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 13 jun 2022

Even Tot Hier neemt Apple flink op de hak

Apple is op een ludieke manier onderwerp van gesprek bij Even Tot Hier. Het programma heeft speciaal voor André van Duin een lied geschreven.

Even Tot Hier is inmiddels al jarenlang een hit op Nederland. In de show nemen cabaretiers Jeroen Woe en Niels van der Laan op een grappige manier het nieuws van de week door. Dit keer richten de twee zich op Apple. Ze maken onder meer grappen over de speciale ‘adapters’ van Apple die volgens hen te duur zijn en ze komen met een speciaal liedje.

Een universele oplader voor alle apparaten

Je hebt het de afgelopen week vast wel meegekregen: de Europese Unie wil dat er nog maar een oplaadkabel gebruikt wordt door alle fabrikanten van telefoons en andere kleine apparaten. Vanaf het najaar van 2024 moet USB-C de standaard worden. Naast dat het een wirwar van kabels voorkomt, is het milieu ook een reden voor de EU. Doordat de consument minder kabels nodig heeft, ontstaat er ook minder afval. Voor de heren van Even Tot Hier is het ideale input voor een liedje.

In Even Tot Hier treedt wekelijks een bekende artiest op. Op de melodie van zijn liedje maken Van der Laan en Woe een nieuwe tekst die aansluit op de actualiteit. Deze week gingen de twee in op de wirwar aan oplaadkabels en het einde daarin. Daarin nemen ze alle makers van telefoons en andere apparaten op de hak, maar de twee hadden het vooral over Apple.

Netflix schiet kogel door de kerk: Squid Game krijgt tweede seizoen

André van Duin in Even Tot Hier

Deze week was André van Duin aan de beurt bij Even Tot Hier. Hij nam voor de show een nieuwe versie op van Een boutje en een moertje en een schroefje en een nippeltje. Het is een bijzonder optreden van de komiek te noemen, want hij is maar liefst vier keer in beeld. Dat doen de makers via een speciaal greenscreen.

De reacties op het optreden van André van Duin in Even Tot Hier zijn positief. Op Twitter stromen de complimenten aan de makers dan ook binnen. Het fragment van het optreden heb je hierboven al kunnen zien. De gehele uitzending vind je op NPO Start.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Even Tot Hier neemt Apple flink op de hak
Sluiten