Starfield laat zien waarom jij een Xbox Series X moet kopen

Games Jelle van Es 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Zo’n anderhalf jaar geleden kwam de Xbox Series X op de markt. Sinds die tijd is het redelijk lastig om de spelcomputer te scoren. Hoewel het niet zo erg is als de PlayStation 5, haal je hem niet zomaar in de winkel op. Tijdens de Xbox Showcase werd Starfield eindelijk uit de doeken gedaan en daardoor is het toch echt tijd om de spelcomputer te halen.

Ja, Starfield is een game die naast de Xbox Series X ook op bijvoorbeeld de pc is te spelen. Dus als je die hebt, dan speel je hem daarop. En waarschijnlijk wil je dat. Want dit is de nieuwe game van de makers van de Skyrim-reeks.

Beelden van Starfield

Tijdens de Xbox Showcase werd na een jaar van teasen eindelijk gameplay getoond van Starfield. En vanaf het eerste moment, heeft de game gelijk wel iets weg van de Elder Scroll-games. Zo kom je van alles en nog wat tegen en is het aan jou om te bepalen hoe je daarmee omgaat. Volg je het pad die de hoofdmissie voor je uitstippelt of ga je gewoon lekker je eigen weg. Daarnaast doe je er verstandig aan om onderweg genoeg materialen te verzamelen. Die kun je dan later weer gebruiken. Zo zagen we bijvoorbeeld hoe je ijzer uit de muur kan halen.

Qua gameplay lijkt Starfield overigens wel iets meer op Fallout dan op Skyrim. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je nu met verschillende wapens schiet. En dat doe je in Skyrim natuurlijk niet. Naast het afknallen van vijanden ben je bijvoorbeeld bezig met het looten van de omgeving. Op dat gebied zagen we bijvoorbeeld hoe je via een minigame een slot van een doos kon openen en op die manier het wapen er uit kan halen.

Ook een beetje Mass Effect

Naast de vergelijking met Skyrim en Fallout kun je Starfield ook vergelijken met een game als Mass Effect. Dat heeft dan weer te maken met het futuristische sausje van de game. Het is niet de game die op visueel gebied het meest indruk maakt, maar dat vond ik in de andere games van Bethesda eigenlijk nooit een probleem. Geef mij maar een grote open wereld om te verkennen en dan komt het vast goed. De game komt in 2023 uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen