Gran Turismo krijgt met Forza Motorsport op Xbox geduchte concurrent

Games Jelle van Es 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer het op racegames aankomt, dan wordt de Gran Turismo-reeks vele jaren gezien als de meest realistische game. Een paar jaar geleden kwam Microsoft met een alternatief in de vorm van de Forza Motorsport-reeks. Deze game krijg begin 2023 een nieuw deel op de Xbox Series X.

Waar we heel wat jaren hebben moeten wachten op een nieuw deel in de Gran Turismo-reeks, daar is het inmiddels ook wat jaren geleden dat we een deel in de Forza Motorsport-serie hebben gekregen. Het waren vooral de meer spectaculaire Forza Horizon-games waar we het mee moeste doen. Daar komt nu verandering in.

Forza Motorsport komt naar de Xbox Series X

Een aparte naam heeft dit nieuwe deel in Forza Motorsport niet. De ontwikkelaar vindt het waarschijnlijk een game die zo’n grote stap vooruit heeft gezet, dat het geen kwestie is van een opvolger, maar het opnieuw neerzetten van de reeks. In de presentatie van de game tijdens de Xbox Showcase werden er door de ontwikkelaars verschillende superlatieven genoemd voor de game. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van real-time ray tracing op het circuit, waardoor de game er gewoon heel erg mooi uitziet. En als je de tijd hebt, dan is het mogelijk om je eigen auto te zien in de reflectie van de andere.

Maar daarnaast zitten er ook bepaalde elementen die het realisme verder omhoog gooien. Banden slijten bijvoorbeeld op een realistischere manier, de manier waarop je rijdt heeft effect op het verbranden van je brandstof en er is werk gemaakt van de manier waarop schade op je wagen wordt getoond. Of de game daarmee op hetzelfde niveau gaat zitten als Gran Turismo, dat is nog even de vraag, maar het is in elk geval goed dat je met de release van deze game weer een alternatief hebt.

Xbox Game Pass

Bijkomend voordeel is dat Forza Motorsport onderdeel gaat zijn van Xbox Game Pass. Op die manier heb je de mogelijkheid om met een actief abonnement de game uit te proberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen