WhatsApp komt met handige verandering voor iPhone-gebruikers

Apps Jeroen Kraak 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De Niet Storen-functie is ideaal op je iPhone, behalve als je WhatsApp gebruikt. De berichtenapp pakt een probleem voor iOS-gebruikers eindelijk aan.

In iOS 15 kun je makkelijk verschillende focusprofielen maken. Hierdoor kun je zelfs kiezen welke apps je op bepaalde momenten meldingen mogen weergeven. Zo kan het zijn dat je tijdens werk geen meldingen wil van Instagram, terwijl je juist wel weer zit te wachten op een melding van je mailapp. WhatsApp werkte hier niet altijd aan mee zoals je wilde, maar aan dat probleem komt gelukkig nu een einde.

Niet Storen op je iPhone

Gebruik je de Niet Storen-functie in Focus? Dan ben je vast weleens tegen dit probleem aangelopen. De berichtenapp herkent niet wanneer deze functie is aangezet. Het gevolg is dat je geen melding krijgt in het oproepenoverzicht. Dat gaat nu veranderen, want volgens WABetaInfo komt de berichtendienst nu met een oplossing. Bovendien komt daarbij meteen speciaal label te staan, zodat je weet dat er tijdens de ‘Niet Storen’-periode is gebeld via WhatsApp.

De nieuwe functie in WhatsApp is natuurlijk niet heel baanbrekend, maar het is wel heel handig. Zo heb je nog meer overzicht over eventuele gemiste oproepen en kun je diegene makkelijk terugbellen als het nodig is.

WhatsApp Niet Storen iPhone
Zo gaat het eruitzien (Afbeelding: WABetaInfo)

WhatsApp rolt de update snel uit

Volgens WABetaInfo komt de functie mogelijk al deze week naar een nieuwe versie WhatsApp. Als je deze feature dus snel wil gebruiken dan moet je de app in de App Store goed in de gaten houden. Zo heb je als eerste de nieuwe update.

Vorige week kwam er al een andere handige functie naar WhatsApp. Zo is het maximaal aantal deelnemers aan een groepschat verdubbeld. Eerder lag dat aantal op 256, maar dat is nu 512. Deze is recent toegevoegd, dus je kunt nu met nog meer mensen in een chat communiceren. Dat is natuurlijk handig voor verenigingen en scholen, waarbij je iedereen in een keer een bericht wil sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen