Jelle van Es
Jelle van Es Games 18 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de belangrijkste exclusieve games die op de Xbox uitkomen

Sinds november van vorig jaar kun je aan de slag met de Xbox Series X. De nieuwe spelcomputer is net iets beter verkrijgbaar dan de PlayStation 5, maar heeft als probleem dat er niet echt games zijn die er voor zorgen dat je de spelcomputer echt moet gaan kopen.

In 2021 moet daar wat verandering in gaan komen. Want dan verschijnen er heel wat games die exclusief verschijnen op de Xbox Series X en heb je echt de meerwaarde van de spelcomputer. Op het blog van Microsoft heeft het bedrijf een hele lijst gepubliceerd. Uit die lijst hebben wij weer de belangrijkste games opgepikt en plaatsen we in dit handige overzicht.

The Medium op de Xbox Series X

We beginnen met The Medium, een game waar je niet zo lang meer op hoeft te wachten. Want op 28 januari komt de game al uit. Heel erg veel hebben we er nog niet vang ezien, maar zij die de kans hadden om de game te spelen waren redelijk enthousiast over hetgeen dat hen werd voorgeschoteld. In de game ga je aan de slag met een zogenaamde medium, die kan schakelen tussen twee verschillende werelden. Op die manier kom je echter dingen in een verhaal die voor anderen onbekend blijven. Het moet een mix tussen puzzelen, verhaal en actie gaan worden. Hopelijk weten de makkers er iets moois van te maken.

Medium op de Xbox Series X
Medium op de Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Halo Infinite

Dit had de belangrijkste reden moeten zijn om een Xbox Series X aan te schaffen. Maar helaas: de game Halo Infinite mistte de lancering. En sindsdien zijn er behoorlijk wat negatieve berichten over de game rondom een moeilijk ontwikkelingsproces. Hoeveel daarvan precies waar is, dat is niet duidelijk, maar vlekkeloos gaat het zeker niet. In de nieuwe game krijg je de mogelijkheid om een nieuwe Halo Ring te ontdekken, waar weer nieuwe strijd is te vinden. De game zou groter moeten zijn dan de laatste twee Halo-games samen en biedt veel ruimte om op ontdekking te gaan. Hopelijk levert dat ook een goede game op.

Microsoft Flight Simulator

Op de pc kwam Microsoft Flight Simulator vorig jaar uit en bleek het een schot in de roos te zijn. Zeker nu het zo goed als onmogelijk is om op reis te gaan is het heerlijk om virtueel het vliegtuig te pakken en te vliegen over prachtige landschappen van de wereld. Daarbij heb je veel verschillende plekken om naar toe te vliegen en een grote variatie aan vliegtuigen. En deze zomer komt de game ook op de Xbox Series X uit. Aangezien de game op de pc goed met de controller werkt, heb ik er vertrouwen in dat de game ook op de spelcomputer te spelen is.

Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator (Afbeelding: Microsoft)

En dat zijn eigenlijk wel de hoogtepunten. Het rijtje met games zoals Microsoft die noemt zijn vooral games van wat kleinere ontwikkelaars en daarbij is het maar de vraag of het de moeite waard is. Het ziet er dus naar uit dat we het ook dit jaar vooral moeten doen met games van andere uitgevers. Meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!