Doodeng: deze fabriek wil 10.000 humanoids per jaar produceren

Gadgets Sam Dille 21 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Humanoids, robots die sprekend op mensen lijken, zijn de toekomst. Ze worden steeds geavanceerder en kunnen mensen steeds beter helpen. Een Amerikaans bedrijf bouwt er nu een hele fabriek voor. Een tikkeltje angstaanjagend…

Agility Robotics, het bedrijf achter de menselijke robot Digit, gaat de bouw van ‘de RoboFab’ realiseren. Het bedrijf maakt zich klaar om na de opening tienduizend humanoids per jaar te bouwen. Ze worden speciaal gebouwd om mensen op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

@wantnl

Actieknop iPhone 15 is 🔥#actionbu #iphone15promax #iphone #apple #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

De humanoids-fabriek wordt nog dit jaar geopend

De fabriek zal worden gebouwd in Oregon in de Verenigde Staten. Agility Robotics vertelt in een statement aan TechCrunch dat ze vorig jaar is begonnen met de bouw van de robotfabriek. Hij zal ongeveer zeventigduizend vierkante meter groot worden en zal later dit jaar openen.

Damion Shelton, mede-oprichter en CEO van Agility Robotics vertelt. “De opening van onze fabriek markeert een cruciaal moment in de geschiedenis van robots. Het begin van de massaproductie van commerciële humanoids.”

Het bedrijf laat de nieuwe fabriek zien in onderstaande video. En je ziet al een paar Digits in actie:

Kneiterslimme robots

Digit is ontworpen is om mensen te ondersteunen bij intensief werk. De humanoid heeft veel menselijke kenmerken, waardoor hij op veel verschillende manieren kan worden ingezet. In eerste instantie zal Digit voornamelijk worden gebruikt voor het verplaatsen van goederen in magazijnen en distributiecentra.

Klanten die deelnemen aan het Agility Partner Programma (APP) kunnen de eerste humanoids verwachten in 2024, terwijl ze in 2025 algemeen verkrijgbaar zullen zijn. De digits gaan waarschijnlijk ook helpen bij hun eigen productie in de fabriek. Het lijkt er dus op dat ze zichzelf kunnen voortplanten…

Buiten fabrieken en distributiecentra, kunnen robots ook meewerken in een ziekenhuis. Er bestaat namelijk al een robot die verpleegsters kan ondersteunen. Benieuwd naar het hele verhaal? We vertellen je er alles over in dit artikel!

Deze robot moet de ideale hulp worden in het ziekenhuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen