Deze Megatron kost een long, maar transformeert zelf (en dat is dope)

Gadgets Jeroen Kraak 26 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Als kind wist je het al: robots zijn cool. Het liefst wilde je toen een Power Rangers-robot of een enorme Transformers-robot in je slaapkamer. Als die dan ook nog een klein beetje kon bewegen, was het helemaal cool.

Inmiddels zijn onze jeugddromen achterhaald. Er zijn enorm veel coole robots op de markt, die zelfs zo goed zijn dat je je kind er niet mee durft te laten spelen, omdat je bang bent dat er iets stukgaat. Dit nieuwe bizarre Transformers-exemplaar van Hasbro en Robosen is hiervan het beste voorbeeld.

Hasbro en Robosen komen met een enorm geavanceerde Megatron, oftewel de vijand van Optimus Prime. Deze kan dansen, rijden, praten en zichzelf zelfs transformeren van auto tot robot en omgekeerd.

De nieuwe Transformers-robot die je wilt hebben

Zoals je verwacht is dit ‘speelgoed’ echt niet goedkoop, want er hangt een prijskaartje van 1.200 dollar aan. En dat is niet zo gek, want in deze Transformers-robot zitten 118 microchips, 36 verschillende motoren en 112 LED-lampjes.

Deze onderdelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat wanneer de robot het Fusion-kanon afvuurt, je een realistische animatie te zien krijgt. Zo krijgt de robot een terugslag, lichten de LED’jes op en trilt het kanon wanneer het wordt opgeladen. Ook andere wapens zien er realistisch uit. Zo kan de robot zelfs met een ketting zwaaien.

Mocht hij omvallen, dan is dat geen probleem, want hij staat uit zichzelf weer op. Daarnaast kan deze 270 zinnen uitspreken die door de originele Transformers Megatron-acteur Frank Welker zijn ingesproken.

Het prijskaartje van de robot is niet mis: hij kost 1.200 dollar. Nu is hij echter te pre-orderen voor 899 dollar. In het derde kwartaal van het jaar zal hij worden verscheept.

Robosen: het bedrijf achter de Transformers-robots

Hoewel deze robot door Hasbro verkocht wordt, is hij afkomstig van Robosen. Het bedrijf maakt allerlei soorten speelgoedrobots en heeft al een hele lijn aan Transformers-robots, maar ook bijvoorbeeld een Buzz Lightyear uit Toy Story.

Tijdens IFA 2023, afgelopen augustus, spraken we met de mensen achter Robosen. “We richten ons vooral op ouderen die deze figuren kennen uit hun jeugd en er een cool aandenken aan willen hebben,” vertelde woordvoerder Luo Rocky toen.

In 2023 was de Optimus Prime van het bedrijf nog het Transformers-paradepaardje. In de robot zaten 69 chips. Met Megatron gaat het bedrijf daar dan ook flink overheen. Het heeft dan ook weer een echte topper uitgebracht voor volwassenen die nog steeds af en toe kind willen zijn.

Tesla vs Apple: de geheime strijd om de perfecte persoonlijke robot

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen