Facebook zet de aanval in, wil in 2022 eigen Apple Watch concurrent uitbrengen

Gadgets Mark Hofman 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Facebook lijkt zijn pijlen steeds meer op Apple te richten. Waar het bedrijf voornamelijk de grootste tegenstander is van alles wat Cupertino doet, wil het bedrijf nu ook nog eens concurreren op een heel ander vlak. De Apple Watch krijgt er in 2022 een concurrent bij.

Website The Information weet vandaag, door middel van anoniemen bronnen, te melden dat het bedrijf van Mark Zuckerberg druk bezig is met de ontwikkeling van een smartwatch. Eentje die het op zou moeten nemen tegen het succesvolle product van Apple.

Facebook wil Apple Watch concurrent in 2022

Er zijn binnen Facebook een aantal mensen die informatie hebben gelekt aan The Information (wiens naam in dit geval uitstekend tot zijn recht komt). Zo weet de website te melden dat de smartwatch van Facebook op dit moment in ontwikkeling is en vanaf volgend jaar verkrijgbaar moet zijn. Volgens de bronnen doet het slimme horloge praktisch gezien hetzelfde als de Apple Watch. Het houdt dus je gezondheid, activiteit en digitale leven goed in de gaten. Iets wat producten van bedrijven als Huawei, Samsung, Apple en Fitbit ook weten te doen. Wat dat betreft is Facebook wel een beetje laat voor het diner. Maar beter laat dan nooit.

De timing van het bericht is overigens wel opvallend te noemen. Facebook heeft de laatste maanden heel veel commentaar op Apple. De twee partijen gingen nooit echt gemoedelijk door één deur, maar het laatste half jaar staan de twee bedrijven lijnrecht tegenover elkaar. Eerder vandaag werd beken dat Facebook CEO Mark Zuckerberg zijn personeel opriep op ‘Apple pijn te doen’. Dat het bedrijf ook op smartwatchgebied, een markt waar het nog nooit eerder actief was, toe wil slaan is dus zeker opvallend te noemen.

Apple Watch SE 6
De twee modellen.e (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Nog niet heel veel bekend

Zoals je ziet is er nog niet heel veel bekend over de smartwatch. We weten bijvoorbeeld dat hij volgend jaar moet verschijnen, in ontwikkeling is en een aantal handige functionaliteiten biedt. Het is mogelijk om berichten te sturen via Facebook Messenger en je kunt gebruik maken van een fitness platform. De Apple Watch-tegenhanger zou ook ondersteuning bieden voor een mobiel netwerk en geheel zonder smartphone te gebruiken zijn. Dat is de informatie waar we het op dit moment nog even mee moeten doen.

Benieuwd wat een smartwatch van €60 je te bieden heeft? Lees dan ook zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen