Huawei werkt aan opvallend nieuw product: concurrentie voor de PS5?

Tech Mark Hofman 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Huawei staat in Europa vooral bekend om zijn smartphones. Een succesverhaal dat, met flink wat hulp van de VS, toch een teleurstellend einde lijkt te krijgen. Niet heel gek dus dat het bedrijf verder kijkt en het succes in een andere markt probeert te behalen.

Het bedrijf lijkt volgens bronnen druk bezig te zijn om het succes van de PlayStation en de Xbox te evenaren. Zie jij jezelf al zitten met een Huawei gaming console?

Huawei heeft PS5 in het vizier: nieuwe console opkomst!

Via HuaweiCentral wordt het verhaal van een tipster naar buiten gebracht. Volgens de anonieme bron kijkt het bedrijf naar de mogelijkheid in twee verschillende markten. Zo zou het zich oriënteren in de PC-markt en in de gaming-markt. We zouden overigens niet alleen concurrentie hoeven te verwachten voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X, maar het bedrijf zou ook bezig zijn met de ontwikkeling van een gaming laptop.

Veel informatie over de nieuwe console is op dit moment nog niet bekend. Ook worden door verschillende media vraagtekens gezet bij het eventuele succes van zo’n dergelijke console. Iets dat wij op de redactie ook wel begrijpen. Het ontwikkelen van een nieuwe gaming console is een hele andere tak van sport. Daarom zien we eigenlijk ook meer succes in de mogelijke gaming laptop van Huawei. Het bedrijf heeft op dit moment al een aardige blauwdruk door de Matebook die het verkoopt.

Er gaan geruchten dat de Huawei gaming MateBook vorig jaar eigenlijk al had moeten verschijnen, maar het product vertraagd is.

Huawei Matebook 13 video uitgelicht
De Matebook 13 (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Meer mogelijk in de Verenigde Staten?

Sinds Donald Trump als President van Amerika Huawei op een zwarte lijst zette heeft het bedrijf het ontzettend moeilijk. Zo moet de Chinese techgigant zijn smartphones in Europa aanbieden zonder Google-diensten. Iets dat heel lastig is, omdat Europa bijna draait op die diensten. Waar Huawei begin 2019 nog ontzettend goede zaken wist te doen in de smartphonemarkt, zwakt het succes van het bedrijf steeds meer af.

De hoop dat er voor Huawei wat zou veranderen nu Joe Biden President van Amerika is was er dus wel degelijk. Maar dit artikel laat zien dat er niet heel veel gaat veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen