Mark Hofman
Mark Hofman Tech 29 jan 2021

Huawei uit de problemen dankzij vertrek Trump? Niet zolang Biden er zit!

Het succes van Huawei kwam dankzij de Verenigde Staten, onder leiding van Donald Trump, flink in de problemen. Zo mocht het bedrijf niet meer samenwerken met Amerikaanse bedrijven, waardoor populariteit in de westerse markt flink daalde. Verandert dat nu Joe Biden president van Amerika is?

Voor de mensen van Huawei lijkt er de komende vier jaar niet heel veel te gaan veranderen. Het Witte Huis laat namelijk weten dat de harde lijn tegen Huawei doorgezet gaat worden.

Huawei geen vrij spel ondanks vertrek Trump

De hoop was er dat Huawei, met de komst van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden, weer vrij spel zou krijgen. Onder leiding van Donald Trump werd de Chinese grootmacht op een zwarte lijst gezet, omdat het verdacht werd van spionage. Huawei zou naar zeggen van de VS spioneren voor de Chinese overheid, maar bewijs daarvoor werd nooit geleverd. Toch verloor de techgigant ondersteuning van Google en kwam het in de problemen met de productie van eigen processors. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en heeft het bedrijf, vooral in Europa, grote schade opgelopen. De stijgende populariteit daalde als een malle en bewees nog maar eens hoe we in ons werelddeel bouwen op Google. Een verandering in deze regeling is essentieel voor Huawei, maar deze gaat er niet komen,

Afgelopen week heeft het Witte Huis bekendgemaakt dat telecomapparatuur van “onbetrouwbare leveranciers” een bedreiging vormen voor de Verenigde Staten. De kandiaat-minister van Economische Zaken heeft dan ook al laten weten dat er niet van de lijn van Trump afgeweken zal worden. De wens is om samen met bondgenoten een veilig netwerk op te zetten en het mag duidelijk zijn dat Huawei, en daarmee dus ook China, niet in deze plannen worden meegenomen.

Huawei Mobile Services (HMS)
Icoontjes (Afbeelding: Huawei)

HMS

Het lijkt er sterk op dat Huawei niet meer hoeft te rekenen op de Google-diensten voor zijn nieuwe smartphones. Maps, YouTube en de Play Store zullen op de nieuwe toestellen niet te gebruiken zijn. Dat is een groot probleem voor het bedrijf, al is het wel druk bezig met de komst van een alternatief: de Huawei Mobile Services.

HMS moet als alternatief gelden voor de diensten van Huawei, maar hoe ziet dit alternatief er precies uit? We vertellen het je in dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei uit de problemen dankzij vertrek Trump? Niet zolang Biden er zit!
Sluiten