Facebook laat je nu meerdere accounts hebben (maar waarom?)

Tech Wesley Akkerman 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Facebook geeft gebruikers voortaan de mogelijkheid meerdere profielen te koppelen aan hun account, ook al wilde het bedrijf dat eerder niet. Je kunt nu tot vijf profielen verbinden aan je online identiteit bij het bedrijf. Dit is nog onderdeel van een test, dus de invulling van de nieuwe opties kan nog veranderen.

Het doel van de test is om mensen weer aan het platform te verbinden. Facebook verliest gebruikers en wint jonge mensen niet meer voor zich. Die houden zich voornamelijk bezig met TikTok en Instagram. Gelukkig heeft moederbedrijf Meta dat laatste platform ook in handen, maar dat is uiteraard niet genoeg.

Facebook tests meerdere profielen

Hoewel een Facebook-vertegenwoordiger de test bevestigt tegenover Bloomberg, is niet duidelijk hoe groot of breed het experiment is. Ook is niet duidelijk wanneer iedereen toegang krijgt tot de extra mogelijkheden. Wanneer het zover is, dan kun je als gebruiker in elk geval meerdere kanten op met je online persona.

Facebook MacBook
Facebook op je iPhone. (Afbeelding: Unsplash / Tim Bennet)

Zo kun je bijvoorbeeld voor verschillende vriendengroepen allerlei profielen aanmaken en kun je je interesse gescheiden houden. Deze test markeert tevens een grote verandering voor het bedrijf. Want elke profiel moet per sé een echte naam hebben; zo niet, dan kun je de toegang verliezen tot het grote platform.

Je identiteit op het platform

Op Instagram kunnen gebruikers wel meerdere profielen aanmaken onder een account, zonder hun echte naam te hoeven gebruiken. Maar op Facebook werkt dat al jaren anders, zo ondervinden verschillende mensen. In sommige gevallen moeten gebruikers een kopie van hun identiteitskaart of paspoort opsturen…

Maar wanneer je meerdere profielen kunt koppelen aan één account, dan houdt dat dus in dat je voor vier andere profielen een andere naam kan opgeven, mocht je dat willen. Facebook weet dan nog steeds wie je bent en wat je uitspookt, maar zo kun je je in elk geval wel uiten en preseteren zoals je wil in de online wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen