Facebook zat? Op deze manier verwijder of verberg jij al je berichten!

Facebook werd een aantal jaar geleden door velen van ons fanatiek gebruikt. We plaatsten posts op onze tijdlijn, zetten er foto’s op, en gaven comments op posts en foto’s van onze vrienden. Deze oude berichten zijn niet altijd meer zichtbaar, maar staan nog wel ergens op je tijdlijn. Gelukkig kun je daar nu wat aan doen.

Er wordt een nieuwe functie uitgerold in de Facebook-app waarmee je al je oude Facebook-berichten in één keer verwijdert of verbergt. Daarmee wil het sociale medium voorkomen dat je je complete account verwijdert. Neem controle over alles wat op je tijdlijn staat en delete je oude en gedateerde berichten op de volgende manier.

Hoe ziet jouw Facebook-profiel er eigenlijk uit?

Open als eerst je eigen profiel en klik op het ‘oog’-icoontje rechts naast ‘Profiel bewerken‘. Door hierop te klikken zie je hoe iemand die geen Facebook-vriend is je profiel ziet. Zie je veel oude posts en foto’s die je liever niet met de wereld wilt delen? Dan kun je die dus via de nieuwe functie in een klap deleten. Zie je helemaal geen posts? Dan zijn er wellicht alsnog berichten en posts op je tijdlijn die alleen je vrienden kunnen zien en die je desondanks wilt verwijderen.

Facebook haatmemes beloning
Facebook CEO Mark Zuckerberg (Afbeelding: ANP/Josh Edelson / AFP)

Archiveer of verwijder oude Facebook-posts in een keer

De nieuwe functie waarmee je oude berichten in één keer kunt verwijderen is nog niet voor iedereen beschikbaar. Hij wordt namelijk gefaseerd uitgerold naar de Facebook-app. Is de functie nog niet te vinden op jouw app? Geen zorgen, hij komt eraan.

Verwijder oude berichten op je tijdlijn op deze manier:

  1. Open de Facebook-app.
  2. Klik op instellingen (de drie streepjes) rechtsboven in het scherm.
  3. Klik op je profielfoto en tip je de drie puntjes die naast ‘Toevoegen aan verhaal’ staan.
  4. Selecteer ‘Activiteitenlogboek’. Hier kun je de Facebook-berichten die je wilt verwijderen selecteren door er op te tikken.
  5. Bevestig je keuze en verwijder de oude berichten.
Instagram Facebook inplannen
Facebook-inlogscherm. (Afbeelding: Alastair Pike/AFP)

Filter oude berichten op jaar, op persoon, en meer

Bovenin het scherm vind je een aantal filters zodat je makkelijker kunt zoeken naar berichten die je wilt verwijderen of verbergen. Zoek bijvoorbeeld op jaar, of naar berichten waar bepaalde vrienden in zijn getagd. Bijvoorbeeld die ene ex van je die nog altijd ergens op je Facebook-tijdlijn prijkt.

Na het verwijderen van de berichten staan deze in een prullenbak. Daar blijven ze nog dertig dagen staan in het geval je ze toch wilt terughalen. Na die dertig dagen verwijdert Facebook de posts definitief. Wil je niet dat je posts definitief worden verwijderd? Dan kun je er ook voor kiezen ze te verbergen. Zo zie jij ze nog wel, maar je Facebook-vrienden en anderen niet meer.

Reageer op artikel:
Facebook zat? Op deze manier verwijder of verberg jij al je berichten!
Sluiten