E-mail inplannen in Gmail of Outlook? Zo doe je dat!

Apps David van Benthem 20 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

We kennen het allemaal, je stuurt enthousiast of juist boos een riskant berichtje en denkt later: was dit handig? Als je er iets langer over had nagedacht, had je het in ieder geval anders opgeschreven. Gmail en Outlook bieden hierin uitkomst.

In dit artikel kom je te weten hoe je voor beide diensten een e-mail inplant. Zo voorkom je dat een impulsief mailtje onnodige schade veroorzaakt.

Gmail account aanmaken
Gmail in je browser (Afbeelding: Web Hosting)

Een mail met Gmail inplannen in je browser

Bij Gmail is het gelukkig heel simpel. Schrijf een mail zoals je dat altijd doet en druk als je klaar bent niet op verzenden maar op het kleine pijltje ernaast. Kies dan voor ‘Verzenden Plannen’ en selecteer de gewenste datum en tijd.

Een mail met Gmail inplannen met de app

Ook in de app is het net zo makkelijk. Daar stel je wederom een mail op zoals je dat altijd doet. Kies bij het verzenden niet op het papieren vliegtuigje maar op de drie puntjes ernaast. Selecteer vervolgens ‘Verzenden plannen’.

School outlook
Een mail inplannen met de app van Outlook kan helaas niet, een afspraak wel (Afbeelding: Outlook)

Een mail inplannen met Outlook

Met Outlook is het, in tegenstelling tot Gmail, helaas niet mogelijk om in je browser of in de app een mail in te plannen. Gelukkig kan het met het Outlook programma op je desktop wel. Kies daar bij het schrijven van een mail voor ‘Opties’ bovenin het scherm. Klik dan op de drie puntjes die ook bovenin verschijnen. Maak dan de keuze ‘Vertraag verzending’.

Vervolgens verschijnen er allerlei opties. Zorg er als eerste voor dat je het vakje ‘Verzend niet voor’ aanvinkt. Kies vervolgens een datum en tijdstip naar wens. Een groot nadeel hieraan is dat je het programma continu geopend moet houden. Doe je dat niet, dan zal je mail direct verstuurd worden zodra je het programma weer opstart.

We hopen je geholpen te hebben met het tactisch versturen van jouw e-mails. Ben je benieuwd hoe je meer controle krijgt over je inbox met een nieuwe Gmail-feature? Klik dan hier.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen