Elektrische fiets: 5 stoere modellen waar iedereen mee gezien wil worden

De elektrische fiets bestaat in allerlei soorten en maten. Het ene model is voornamelijk praktisch, bijvoorbeeld dankzij de grote bagagedrager en lage instap. Het andere model is flitsend en snel, maar zeker ook bedoeld om gezien te worden. Wie zo’n flitsende, stevige en stoere elektrische fiets wilt, vindt hieronder misschien de e-bike waar hij naar zoekt.

Een stoere elektrische fiets is niet altijd een elektrische mountainbike. Sommige fietsmerken hebben ook hele toffe urban e-bikes en e-touring bikes in de collectie. Daar hebben wij vijf toffe modellen van uitgezocht. Dit zijn vijf elektrische fietsen waarmee jij wel gezien wil worden.

Elektrische touring bike: Cannondale Tesoro Neo

Cannondale heeft zowel voor zijn ‘gewone’ fietsen als voor zijn elektrische fietsen een goede reputatie opgebouwd. De e-bikes worden gemaakt van hoogwaardige materialen en onderdelen die jaren mee gaan. Daar hangt echter vaak ook een prijskaartje aan. Met de Tesoro Neo krijg echter goed waard voor je geld. Het is een strakke e-touring bike met een 400Wh accu, een Bosch Active Line Plus 250W motor en een actieradius van 106 kilometer. Dit is een lekkere fiets voor je sportieve avonturen, en je dagelijkse (langere) commute.

Cannondale Tesoro Neo elektrische fiets
Cannondale Tesoro Neo (Afbeelding: Cannondale)

Kalkhoff Berleen 5.G Advance urban e-bike

Net als Cannondale maakt ook Kalkhoff ijzersterke elektrische fietsen. De Berleen 5.G Advance is er daar een van. Deze urban elektrische fiets heeft een geïntegreerde accu waardoor je niet direct ziet dat het een elektrische fiets is. Dit kan echter juist een reden zijn waarom je gezien wilt worden met deze sportief uitziende e-bike.

e-bike Kalkhoff BERLEEN 5.G ADVANCE
Berleen 5.G Advance (Afbeelding: Kalkhoff)

Elektrische forenzenfiets van Trek: Allant+ 9.9S

Deze man gaat wel heel stoer laag door de bocht. We hopen dat deze stuntman wel een kniebeschermer om zijn linker knie draagt want het ziet er riskant uit. Deze stoere move leidt echter niet compleet af van de stoere elektrische fiets waar hij op rijdt: de Allant+ 9.9S. Die valt nog steeds op om zijn strakke matzwarte afwerking en bijzonder vormgegeven frame. Dit is een dure elektrische fiets die volgens Trek een prima vervanging is voor je auto. We geloven direct dat je heerlijk soepel op en neer naar werk en andere plekken rijdt met deze krachtige e-bike onder je kont.

Trek Allant+ 9.9S elektrische fiets
Allant+ 9.9S door de bocht (Afbeelding: Trek Bikes)

Lekker Bikes elektrische fiets: Lekker X

Een lage instap hoeft er niet suf uit te zien. Dat laat laat de Australische fabrikant ‘Lekker’ zien met deze toffe en stoere elektrische fiets. De zogenaamde ‘Lekker X’ is een stoere stadsfiets met een grof frame en opvallende banden, maar is tegelijkertijd praktisch en comfortabel. Daarmee is dit de perfecte stoere elektrische fiets voor in de stad.

Lekker X e-bike step-through
The Lekker X (Afbeelding: Lekker Bikes)

Super stoere elektrische fiets: Super 73′ S2

Een ‘stoere’ elektrische fiets heeft verschillende gezichten. Komen de bovenstaande strakke en sportieve elektrische fietsen niet overeen met jouw definitie van ‘stoer’? Misschien dat de S2 van Super73 dat wel doet. Deze e-bike werd in februari aangekondigd na de onthulling van de Super73 R-Series. De S2 is iets betaalbaarder en toegankelijker dan de R-Series en daardoor dus net iets lekkerder. De S2 van Super 73 lijkt op een ouderwetse snorfiets heeft een sterke 960W (!) accu waardoor je er aardig wat rondjes door de stad mee kunt cruisen. We kunnen je garanderen dat je veel bekijks hebt.

Super73 e-bike S2
Super73-S2 (Afbeelding: Super73)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 stoere modellen waar iedereen mee gezien wil worden
Sluiten