Fast and Furious 10: op deze datum komt de film naar de bioscoop

Films & Series Jeroen Kraak 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Kun je na Fast and Furious 9 niet wachten op deel 10? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op deze datum kun je de film verwachten.

Goed, laten we eerlijk zijn. F9 was natuurlijk niet de beste film uit de reeks. Dat vinden niet alleen wij, maar dat is de algemene consensus op verschillende reviewsites als IMDb en Rotten Tomatoes. Met een 5,2 en een magere 59 procent wist het niet al te goed te scoren. We snappen dan ook dat je niet kan wachten op een nieuw deel dat beter is.

Wachten op nieuwe delen van Fast and Furious

Er komen nog twee FF-films uit van de hoofdserie: deel 10 en 11. Over deel 10 hebben we nu wat meer nieuws. Volgens het medium Entertainment Weekly kunnen we de film verwachten in 2023, op 7 april om precies te zijn.

De opnames van de nieuwe Fast and Furious 10 starten in januari van aankomend jaar. Mogelijk wordt dan ook nummer 11 dan meteen opgenomen. Het is de laatste deel van de franchise. Natuurlijk zullen er daarna wel de nodige spin-offs en reboots komen, want de serie brengt nog steeds genoeg geld in het laatje. Zo staat de teller voor F9 inmiddels al rond 700 miljoen dollar ondanks de coronacrisis.

Opnames van start

Overigens lijken we The Rock in Fast and Furious 10 niet meer terug te zien. Hij heeft ruzie met Vin Diesel en heeft dan ook geen zin om nog een keer met hem op de set te staan. “Ik wens ze succes met Fast 10 en Fast 11 en de andere Fast and Furious-films die ze zonder mij zullen doen,” tekende acteur op aan The Hollywood Reporter.

De eerste Fast and Furious-film dateert alweer van 2001. Waar het begin zich focuste op racen zijn de films per deel wat absurdistischer geworden. We zijn dan ook benieuwd wat deel 10 en 11 in petto hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen